speltpannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Speltpannenkoeken recept: Lekker gezond!

Pannenkoeken is een van de favoriete gerechten van veel Nederlanders, maar wist je dat je door speltpannenkoeken te eten ook veel energie kunnen en een langdurig verzadigd gevoel kan krijgen? Precies wat je lichaam nodig heeft om de dag goed te kunnen starten. Om jou te voorzien van een heerlijk recept delen wij met jou ons heerlijke speltpannenkoeken recept.

Speltpannenkoeken

Er zijn tegenwoordig diverse soorten pannenkoeken recepten bekend, maar het recept van speltpannenkoeken willen wij jou niet onthouden. Spelt pannenkoeken kunnen jou namelijk een goede en gezonde basis bieden om jouw dag te starten. Als je tegenwoordig in de supermarkt loopt zie je al gauw tien verschillende soorten varianten van pannenkoeken, terwijl er maar een paar ingrediënten nodig zijn voor het maken van speltpannenkoeken. Een aantal van de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept zijn namelijk; volkoren spelt, (biologische) melk en (biologische) eieren.

Het spelt pannenkoeken recept

 • 200 gram (volkoren) speltbloem
 • 2 eieren
 • 600 Ml melk, eventueel op plantaardige basis
 • 3 appels, geschild, in dunne plakken
 • Kaneel
 • Kokosbloesemsuiker, ahornsiroop
 • Kokosolie
 • Snufje zout

Bereidingswijze speltpannenkoeken

 1. Meng de eieren met de (volkoren) speltbloem, melk en een snufje zout in een beslagkom. Klop vervolgens het beslag tot het een mooi glad geheel is. Voeg vervolgens voor wat extra smaakt, wat kaneel aan het recept toe.
 2. Verhit een klontje kokosboter in de koekenpan. En zodra deze kokos boter gesmolten is, schep je een deel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Verdeel daarna de plakjes appel over het beslag in de pan.
 3. Laat de onderkant van de pannenkoek bruin worden en de bovenkant van de speltpannenkoek stollen, tot de speltpannenkoek gereed is om hem om te draaien. Draai de pannenkoek vervolgens voorzichtig om en bak ook de kant met de schijfjes appels bruin.
 4. Garneer de speltpannenkoeken met wat ahornsiroop, fruit of kokosbloesemsuiker en kaneel.

Gezond beleg

Vaak valt het met pannenkoeken nog wel mee hoe ongezond ze zijn, het is vaak juist het beleg van een pannenkoek dat de pannenkoek ongezond maakt. Pannenkoeken die met spek, suiker, stroop, poedersuiker, Etc. belegd zijn, zijn vaak niet de meest gezonde opties als maaltijd, maar dit kan ook anders. Je kunt er namelijk voor kiezen om de speltpannenkoeken te bestrooien met een gezonder alternatief dat minsten zo lekker is. Een paar van onze ideeën om de speltpannenkoeken mee te bestrooien zijn:

 • Vers fruit: de speltpannenkoeken kunnen belegd worden met stukjes vers fruit, lekker en gezond! Het is bijvoorbeeld heerlijk om de pannenkoek te beleggen met aardbeien, stukjes banaan, appel, blauwe bessen Etc.
 • Ahorn siroop: veel mensen vinden het heerlijk om de pannenkoek te bestrooien met pannenkoekenstroop, dit is helaas niet het meest gezonde beleg. Wanneer je graag een beetje wil letten op het beleg dan zou je ook kunnen kiezen voor een iets gezondere variant zoals ahorn siroop. Let er wel op dat je niet te veel gebruikt.
 • Groentes: als je van hartig houdt kun je er ook voor kiezen om stukjes groenten mee te bakken met de speltpannenkoeken. Groentes die lekker zijn om mee te bakken zijn paprika, courgette, champignons en tomaten.

Uiteindelijk heb je voor jezelf in de hand hoe gezond of ongezond je een pannenkoek maakt. Je kunt een pannenkoek gezonder maken door te kiezen voor gezondere ingrediënten zoals spelt i.p.v. witte meel en ook te letten op het beleg. Wanneer je let op de ingrediënten en het beleg van de pannenkoek dan kan de pannenkoek een prima basis zijn om de dag mee te starten. Een ander lekker en gezond pannenkoeken recept is het recept voor eiwitpannenkoeken en havermoutpannenkoeken.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"