snel-afvallen-tips
Written by Muscle Concepts

Snel afvallen tips: zo val je snel af

Vele diëten op het internet proberen zo enthousiast mogelijk jou over te halen door te zeggen hoe snel je wel niet kunt afvallen met hun dieet. Vaak zijn deze diëten echter gebaseerd op één ding: zo weinig mogelijk eten, wat schadelijk is voor je lichaam en bovendien vaak ervoor zorgt dat je na het dieet terugspringt naar je oude gewicht. Het is natuurlijk gebruikelijk om minder te eten als je wilt afvallen, maar afvallen door te weinig te eten is niet gezond. Lees de tips in deze blog om erachter te komen hoe je op een gezonde manier snel kunt afvallen!

Een gezonde lifestyle is belangrijk

Het is veel beter voor je om gezond te leven als een lifestyle, in plaats van in een zo kort mogelijke periode zoveel mogelijk willen afvallen. Als je na het afvallen weer terug gaat naar je oude lifestyle zal je waarschijnlijk weer aankomen. Ons advies is daarom ook om het te zien als een lifestyle.
Tuurlijk, het kan dat je voor een bepaalde datum snel wilt afvallen, bijvoorbeeld omdat je niet in je pak past of er tijdens je vakantie strak uit wilt zien terwijl je tijd beperkt is. Volg dan deze snel afvallen tips voor een goed resultaat!

Snel afvallen tips, wat kun je doen?

We hebben een lijst samengesteld met tips die je kunt gebruiken om snel af te vallen. Elk punt zullen we ook gaan toelichten. Onze snel afvallen tips:

 • Eet minder calorieën dan normaal
 • Vergroot je metabolisme, bijvoorbeeld door het eten van eiwitten
 • Eet minder suiker en koolhydraten
 • Doe aan cardio en/of krachttraining om af te vallen
 • Eet voeding waar je snel vol van zit
 • Let op hoeveel je eet tijdens maaltijden/snacks: portiecontrole
 • Slaap genoeg

Tip 1. Eet minder calorieën dan normaal

Goh, niets nieuws gezegd? Toch is het de waarheid: door minder calorieën te eten dan voorheen val je af. Je lichaam krijgt namelijk minder energie naar binnen (van vooral vet en koolhydraten), wat afvallen stimuleert.
Het is hierbij wel noodzakelijk om te vermelden dat je het niet al te gek moet maken: snel willen afvallen is prima, maar om nou 1000 minder calorieën te gaan eten is niet gezond en zorgt ervoor dat je snel weer terugspringt op je oude gewicht

Tip 2. Snel afvallen? Vergroot je metabolisme

Afvallen gaat zoveel makkelijker als je een goede metabolisme hebt! Dit kan alleen als je gezond eet en leeft. Dit zijn tien makkelijke en effectieve manieren om je metabolisme te vergroten zodat je makkelijker kunt afvallen:

 • Eet voldoende eiwitten
 • Eet verspreid over de dag
 • Train in hoge intensiteit voor een vergrote metabolisme
 • Blijf niet te lang zitten, staan/bewegen is goed voor je metabolisme
 • Drink groene thee
 • Zorg ervoor dat je voldoende slaapt
 • Je metabolisme is vaak groter als je meer spieren hebt, dus: krachttraining!
 • Eet meer omega 3 vetten
 • Verlaag je alcoholinname
 • Drink meer water

Tip 3. Eet minder suiker en koolhydraten

Als je veel suiker en koolhydraten eet is het duidelijk waar jouw knelpunt ligt. Door minder suiker en koolhydraten te eten kun je gemakkelijker afvallen: ze zorgen vaak voor gewichtstoename en daarnaast stimuleren ze de aanmaak van insuline. De hormoon insuline is de grootste hormoon voor vetopslag.
Wanneer er minder insuline in het lichaam zit komt vet makkelijker uit de vetopslag. Hierdoor kan het lichaam meer vet en minder koolhydraten gaan verbranden. Door minder vet in je lichaam zul je afvallen.

Tip 4. Doe aan cardio en/of krachttraining om af te vallen

Een van onze snel afvallen tips die je vast wel zult begrijpen: beweging is namelijk erg belangrijk als je wilt afvallen.
Vooral als je snel wilt afvallen zal het zonder sporten vaak langer duren om af te vallen, omdat je met sporten natuurlijk calorieën verbrandt. Hierdoor wordt je verbruik hoger en val je dus sneller af. Daarnaast vergroot je je metabolisme door te sporten, en we hebben hierboven gezien dat een goede metabolisme belangrijk is voor afvallen!

Tip 5. Eet voeding waar je snel vol van zit

Een hongergevoel is vaak de grootste reden dat mensen niet kunnen afvallen en daarom opgeven. En laat het nou net vele diëten zijn die je een hongergevoel geven. Dat is ook de reden dat je mensen hoort zeggen dat hun dieet niet werkt. Een belangrijk tip is om vooral gezond te eten. Gezonde voeding vol vezels en vitamines vullen beter, waardoor je niet te weinig van hoeft te eten. Dat maakt het proces van snel afvallen veel makkelijker. Voeding dat je helpt om vol te zitten:

 • Eet een appel een tijdje voor het eten: door de vezels en water zul je minder eten
 • Avocado’s remmen je hongergevoel
 • Noten kunnen ervoor zorgen dat je minder gaat eten
 • Eieren remmen de honger
 • Te weinig water kan je doen denken dat je honger hebt, dus drink meer!
 • Whey eiwitshakes helpen je lichaam te herstellen en dragen bij aan de opbouw van spiermassa. Ook geven ze je een gevuld gevoel

Zoals je ziet zijn is eiwitrijke voeding erg geschikt om de honger te remmen. Daarnaast zijn ze vaak de meest gezonde optie als het gaat om voeding en ze bieden veel voordelen op het gebied van krachttraining.

Tip 6. Let op hoeveel je eet tijdens je maaltijden/snacks: portiecontrole

Portiecontrole is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Velen letten helemaal niet op hoeveel ze ergens van eten en scheppen zelfs op. Als je vaak pasta opschept moet je niet verbaasd zijn dat je niet afvalt! Het kan helpen om van kleinere borden te eten, kleinere happen te nemen en langzamer te eten.

Tip 7. Slaap genoeg om sneller af te vallen

Had je bij deze snel afvallen tips voldoende slaap verwacht? Misschien niet, maar slaap is toch erg belangrijk. De vele voordelen van genoeg slapen op lichamelijke en geestelijke rust weten velen al, maar het kan ook een hulpmiddel zijn voor afvallen. Slapen is namelijk goed voor de metabolisme en bovendien zul je bij genoeg slaap minder vaak naar een snack grijpen of een hongergevoel hebben.

De belangrijkste snel afvallen tip!

Wat we je willen meegeven is dat wanneer je een gezonde lifestyle hebt het afvallen vanzelf zal gaan. Het kan best voorkomen dat je voor een bepaalde reden snel moet afvallen en het is niet erg om voor een periode wat meer af te vallen, maar je moet niet overgaan op extreme maatregelen. Op die manier gun je je lichaam namelijk geen rust en geen herstel, wat vooral op de lange termijn alleen maar schadelijk kan zijn.
Door deze snel afvallen tips te volgen val je niet alleen sneller af, maar leef je ook gezonder: al deze tips zijn gebaseerd op een gezonde lifestyle en zorgen er dus ook voor dat je gezonder leeft. Het afvallen? Dat is natuurlijk ook mooi ;)

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"