pure-eiwitten
Written by Muscle Concepts

Pure eiwitten, waarom moet ik hiervoor kiezen?

Wil jij graag pure eiwitten of terwijl een shake zonder zoetstoffen en andere toevoegingen? Ga dan voor de pure eiwitpoeder. De pure eiwitpoeder bevat tevens meer eiwitten dan andere eiwitshakes met smaak.Onze 100% Isolate Protein pure zonder smaak bevat zelfs 28 gram eiwitten per serving (30gr). Verder is het aantal vetten en koolhydraten (suikers) extreem laag en bevat deze eiwitshake geen toegevoegde hulpstoffen. Niet voor niets 100% pure Isolaat dus!

Muscle Concepts eiwitten

Al onze eiwitshakes bevatten bewust geen aspartaam, sucralose, acesulfaam-k, of andere schadelijke zoetstoffen. Het is helaas wel een goedgekeurde voedingsstof in Europa en Amerika. Veel onderzoeken wijzen uit dat aspartaam een gevaar is voor de gezondheid. Zodanig dat het mogelijk een kankerverwekkende werking kan hebben en bevordert andere aandoeningen. Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om deze middelen niet te gebruiken in onze eiwitpoeders. Hieronder bespreken we kort de nadelige gevolgen van deze ongezonde additieven.

Het Negatief effect van Sucralose:
Helaas komt sucralose te veel voor in diverse eiwitpoeders. Sucralose blijkt een negatief effect te hebben op de insuline-afgifte.Sucralose heeft nadelige gevolgen op bacteriën in de mond en in de darmen. Het vergroot en verkalkt onze nieren en zorgt daarnaast voor een vermindering van de rode bloedcellen, met niveau’s boven 1,500 mg/kg/dag.

Het Negatief effect van Aspartaam:
Aspartaam is een chemische zoetstof die als eiwit in ons lichaam wordt omgezet in de aminozuren fenylalanine en asparaginezuur. Op zichzelf zijn deze aminozuren niet schadelijk aangezien deze ook in onze dagelijkse voeding voorkomen. Alleen komt er bij de afbraak van aspartaam methanol vrij. Methanol zet zich om in formaldehyde wat zich weer omzet in methaanzuur. Dit methaanzuur kan de hersenbarrière en het zenuwstelsel betreden. Hierdoor beïnvloed deze stof onze neurotransmitters en hersenfuncties, wat op lange termijn kan zorgen voor hersenschade.

Welke vormen van eiwit zijn er?

De twee meest voorkomende vormen van eiwitten zijn: Whey concentraat en Whey isolaat.
Het belangrijkste verschil is dat de whey isolaat eiwitten zuiverder zijn dan die van de whey concentraat. De whey concentraat bestaat ongeveer uit 80% pure eiwitten, wat op droge basis betekent dat 80% van het totale gewicht eiwit is. Bijvoorbeeld 100 gram whey proteïne bestaat ongeveer uit 400 calorieën, 80 gram eiwit, samen met ongeveer 9 gram koolhydraten, 6 gram vet en 150 mg cholesterol.

Whey isolaat daar in tegen heeft maar liefst meer als 92% pure eiwitten(droge basis), wat betekent dat er meer eiwit per serving in zit. De zelfde 100 gram whey levert minder calorieën (ongeveer 370 calorieën), maar meer eiwit, maar liefst 92 gram, en aanzienlijk minder totale koolhydraten, lactose, en vrijwel geen vet en cholesterol.

Wat is het verschil tussen whey concentraat, whey isolaat en pure eiwitten

Het verschil tussen deze producten is vooral terug te vinden in de vetten en het eiwitgehalte. Zo heeft isolaat meer pure eiwitten dan concentraat. Wij hebben van alle drie de eiwitproducten de belangrijkste eigenschappen in het overzicht gezet:

Concentraat per 100 grIsolaat per 100 grPure per 100 gr
Calorieën389 kcal359 kcal368 kcal
Vet7,2 gram0 gram0 gram
Waarvan verzadigd4,5 gram0 gram0 gram
Koolhydraten6,8 gram4,2 gram2,5 gram
Waarvan suiker2 gram2,4 gram2,5 gram
Eiwitten75 gram 89 gram93 gram
BCAA's17 gram20 gram20 gram
Es. aminozuren33 gram40 gram43 gram

Zoals uit de tabel hierboven is gekomen valt er duidelijk uit te lezen dat de whey isolaat beter uit de test komt in vergelijking met de whey concentraat. De whey isolaat bevat namelijk meer pure eiwitten per 100 gram dan Whey Concentraat en bevat tevens minder koolhydraten, vet en lactose. De keuze voor Whey isolaat hangt natuurlijk wel af van jouw persoonlijke doelen, budget of allergieën. Whey isolaat is daarom ook ideaal als jij geen extra calorieën binnen wilt krijgen tijdens jouw dieet. Verder is whey isolaat zeer geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Deze mensen zijn gevoelig voor dit melksuiker en hebben daardoor een verhoogde kans op darmklachten.

Conclusie

Onze 100% isolaat pure bevat pure eiwitten en is dus stukken beter voor het lichaam. Het bevat geen toegevoegde zoetstoffen of suikers. Verder is het aantal vetten en koolhydraten (suikers) extreem laag en bevat deze eiwitshake geen toegevoegde hulpstoffen. Niet voor niets 100% pure Isolaat dus! Onze eigen 100% Isolaat Protein pure bevat per dosering:

 • 27,9 gram eiwitten
 • Slechts 0,1 gram vet
 • 13 gram essentiële aminozuren
 • 6 gram BCAA’s
 • Slechts 0,8 gram koolhydraten
 • Zonder Aspartaam
 • Zonder Sucralose
 • Geen zoetstoffen

100% Isolate protein – pure eiwit smoothie recept

Heb je onze 100% isolate whey protein al binnen? Dan kun je hiermee een heerlijke smoothe mee maken. Voeg 1 maatschep, wat gelijk staat aan 30 gram, 100% Isolate Protein toe aan 100ml water en 100ml vers geperste sinaasappelsap (3 sinaasappels)

Extra fruit
Om de smoothie nog voller, gezonder en vitamine rijker te maken kun je nog 1 kinderbanaan en/of 1 kiwi aan de eiwit smoothie toevoegen.

Extra boost
Om de shake nog een extra boost te geven om hem nog gezonder en smeuïger te maken kun je ervoor kiezen om de volgende ingrediënten toe te voegen:

 • Griekse Yoghurt (0%) (maakt shake smeuïger, minimaal 50 ml, max 150 ml)
 • Bambix, havermout of extra granenontbijt (maakt shake ‘voller’ en kan het als een maaltijd gezien worden.)
 • Kokosolie (Boordevol MCT vetzuren! Maakt de shake gezonder en smeuïger! Niet teveel, maximaal 1 eetlepel)

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"