proteïne dieet
Written by Muscle Concepts

Het Proteine dieet

Heb jij als doel gesteld om gewicht te verliezen? Dan kan het proteïne dieet misschien een uitkomst bieden voor jou. Een proteïne dieet (ook wel eiwitdieet genoemd) is een zeer effectief hulpmiddel om wat extra kilo’s kwijt te raken. Een van de meest gehoorde voordelen van een proteïne dieet is dat het daadwerkelijk helpt bij het behoud van spiermassa en het verliezen van lichaamsvet. In dit artikel vertellen we je hoe dit dieet werkt.

Proteïne dieet in de praktijk

De bedoeling van het proteïne dieet is om de inname van koolhydraten (ook simpele suikers) te beperken en de inname van eiwitten te verhogen. Deze verhoogde eiwitinname heeft als doel om spiermassa te behouden en aan te komen tijdens het dieet. Je compenseert als het ware de vermindering van koolhydraten en suikers door meer proteïnen te eten. Het voordeel van het behoud en opbouw van spiermassa is dat spieren meer energie verbruiken dan vet, wat weer leidt tot een hogere vetverbranding.

Wat mag je eten met dit dieet?

Een proteïnerijk dieet bestaat normaliter uit eiwitten uit vlees, zuivel, vis en eieren. Alternatieve producten met goede voedingsstoffen in de zuivel categorie zijn kwark, yoghurt of hüttenkäse. Voor vegetariërs is het een stuk lastiger om aan dezelfde voedingsstoffen te komen maar veganisten en vegetariërs zouden ervoor kunnen kiezen om bovenstaande producten te vervangen voor vegan eiwitshakes, zaden, vleesvervangers, noten en bonen. Bekijk ook ons blogje over eiwitrijke producten voor meer producten die je zou kunnen eten met dit dieet.

Het belang van proteïnen

Eiwitten (proteïnen): vormen een van de belangrijkste bouwstenen voor ons lichaam. Proteïnen zijn onder andere belangrijk voor ons lichaam omdat ze kunnen zorgen voor het behoud van de spieren, en ze zijn belangrijk voor de opbouw van de spieren in ons lichaam. Ben je benieuwd hoeveel gram eiwitten jij nodig hebt? In het blogartikel: Hoeveel eiwitten per dag? Kun je lezen hoeveel eiwitten aangeraden zijn voor jouw type lichaam en kun je meer lezen over diverse eiwitrijke producten.

Is een Proteine dieet gezond?

Ons voorkeur zal altijd uitgaan naar een evenwichtige en gezonde eetpatroon. Met een voedingspatroon waarbij de macronutriënten eiwitten, vetten en koolhydraten in balans zijn, kun je ook prima afvallen. Waar veel mensen de fout ingaan met hun voedingspatroon is dat zij niet weten in welke verhouding en hoeveel voedingsstoffen ze nodig hebben. Een proteine dieet heeft bijvoorbeeld als nadeel dat je waarschijnlijk teveel eiwitten consumeert. Dit is niet gunstig is voor je lever, aangezien deze bijproducten van je eiwitmetabolisme uit je lichaam filtert.
Bij het ontwikkelen van een goede levensstijl is het belangrijk dat je je eigen lichaam leert kennen, dit betekend kijken wat voor voedingsstoffen jij nodig hebt om gezond te blijven en om je doelstellingen te behalen. Veel mensen weten niet hoeveel voedingsstoffen ze nodig hebben en met welke verhouding.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"