proteïne-pannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Lekkere Proteïne Pannenkoeken maken?

Pannenkoeken zijn natuurlijk ontzettend lekker om te eten, maar wist je dat ze ook veel energie kunnen geven en een langdurig verzadigd gevoel? Van tijd tot tijd een proteïne pannenkoek eten is niet verkeerd. Om deze reden delen wij in dit artikel ons heerlijke proteïne pannenkoeken recept. Voordat we dat gaan doen is het belangrijk om je wegwijs te maken in het kiezen van een juiste eiwitpoeder.

Welke eiwitpoeder gebruik je voor Proteïne pannenkoeken?

Er zijn tegenwoordig diverse soorten proteïne poeders op de markt. Dit is natuurlijk fijn als je een proteïne pannenkoek wilt gaan maken. Door te variëren met de smaak van jouw eiwitpoeder kun je zelf kijken wat jij de lekkerste combinatie vindt voor jouw pannenkoeken. Het is belangrijk om de juiste eiwitpoeder te kiezen. Zo moet je het goed kunnen mengen en de juiste ingrediënten bevatten. Wij raden je aan om goed te kijken naar welke stoffen er in de eiwitpoeder zitten. Let er goed op dat je een proteïne poeder aanschaft zonder toevoeging van schadelijke stoffen zoals aspartaam, sucralose en Acesulfaam-K. Onze eiwitshakes zijn vrij van deze onnodige en ongezonde toevoegingen. Hierom raden wij voor het onderstaande recept onze eiwitshakes aan.

Het Proteïne Pannenkoeken recept

Wil jij je dag beginnen met 5 of 6 pannenkoeken? Dan kun je het onderstaande proteïne pannenkoeken recept gebruiken. Om dit recept te kunnen maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 eieren
  • 75 gram boekweitmeel
  • 100 ml (magere) melk
  • 1 maatschep 100% isolate whey proteïne
  • Eventueel een theelepel kaneel

Bereidingswijze

  • Doe de drie eieren in een vetvrije kom en klop de eieren stijf. Voeg vervolgens 75 gram boekweitmeel toe en zorg ervoor dat dit goed gemengd wordt met de geklopte eieren.
  • Voeg vervolgens een scoop eiwitpoeder (smaak naar keuze) en 100 ml melk toe. Zorg ervoor dat het beslag mooi vlak is en geen klonten bevat.
  • Het beslag is klaar om te gaan bakken. Gooi een klein beetje beslag in de pan en laat het beslag eerst mooi rijzen, om het vervolgens mooi bruin te bakken. Draai de pannenkoek om en laat deze kant ook mooi bruin worden. Herhaal dit proces een paar keer, dan heb jij je voedingsrijke maaltijd!

Om de maaltijd echt gezond te maken zou je kunnen kiezen om de pannenkoeken te voorzien van blauwe bessen of plakjes appels. Vaak is juist het beleg op de pannenkoeken een van de dikmakers. De stroop, suiker en poedersuiker zijn niet de meest verstandige keuze als je de maaltijd gezond wilt houden. Hierom raden wij aan om de pannenkoeken te beleggen met een gezonder alternatief zoals plakjes appels, blauwe bessen of aardbeien.

Zijn proteïne pannenkoeken ongezond?

Vaak worden pannenkoeken geassocieerd met ongezonde voeding, maar dit is gelukkig voor ons niet altijd waar. Het klopt inderdaad dat normale pannenkoeken niet de meest gezonde ingrediënten heeft, waardoor het niet de meest gezonde maaltijd is om te eten. Ons proteïne pannenkoeken recept is in dat opzicht ‘’iets gezonder’’.. Dit pannenkoeken recept heeft namelijk eiwitten als belangrijkste ingrediënt en bevat daarnaast ook geen gluten of geraffineerde suikers. Het nadeel is echter dat je te weinig micronutriënten (vitamines, mineralen en spoorelementen) binnen krijgt wanneer je dagelijks proteïne pannenkoeken consumeert. Daarom is het verstandig om goed en gevarieerd te eten en de proteïne pannenkoeken te gebruiken als je een keer wilt genieten. .

Voor wie is een proteïne pannenkoek geschikt?

Dit recept is redelijk geschikt voor mensen die een gezonde lifestyle aanhouden, of voor mensen die veel sporten (krachttraining, hardlopen, fietsen, Etc.). Dit recept kan het beste gebruikt worden in de ochtend net als andere soorten pannenkoeken zoals boekweit pannenkoeken of amandelmeel pannenkoeken. Pannenkoeken worden snel verteerd en het wordt het snel opgenomen in het verteringsstelsel. Ideaal voor mensen die even snel een maaltijd naar binnen willen krijgen.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"