Lactosevrije pannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Lactosevrije pannenkoeken: Recept + Bereidingswijze

Veel mensen vinden pannenkoeken een heerlijk gerecht. Helaas geldt voor sommige mensen dat ze een normaal pannenkoekenrecept niet kunnen eten. Bij een normaal pannenkoekenrecept wordt namelijk bijna altijd gebruik gemaakt van melk in het recept, mensen die echter last hebben van lactose-intolerantie kunnen geen melk verdragen. Wij vinden dat iedereen wel eens moet kunnen genieten van heerlijke pannenkoeken en daarom hebben wij voor de mensen die een lactosevrij dieet aanhouden of lactose-intolerantie hebben een heerlijk lactosevrij pannenkoekenrecept.

Heerlijke lactosevrije pannenkoeken

Er staan tegenwoordig diverse recepten op het internet waarbij de meest lekkere recepten voor pannenkoeken worden gedeeld. Echter, zien wij vaak dat er in deze pannenkoeken recepten toch vaak gebruik wordt gemaakt van melk. Om deze reden willen wij graag een recept voor lactosevrije pannenkoeken met je delen. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse producten op de markt die als uitstekende vervanger voor melk kunnen dienen. Zo bestaat er tegenwoordig sojamelk, rijstmelk, amandelmelk en ga zo nog maar even door. Deze melkvervangers zijn allemaal uitstekende ingrediënten om pannenkoeken te maken.Wij, vinden dat rijstmelk de beste melk vervanger is voor het pannenkoekenrecept vanwege de zoete smaak die rijstmelk heeft. Verder maken wij gebruik van kokosboter wat ook gelijk extra smaak meegeeft aan de pannenkoeken.

Een simpel Lactosevrije pannenkoeken recept

Om lekkere lactosevrije pannenkoeken te maken gebruiken wij de volgende ingrediënten:

  • Snufje kaneel
  • 250 gram (volkoren) speltbloem
  • Halve liter rijstmelk of sojamelk
  • 2 à 3 eieren
  • Kokosboter

 

Bereidingswijze

Voor het recept houden wij de volgende bereidingswijze aan:
8 à 10 kleine lactosevrije pannenkoeken

  • Doe het speltmeel en de eieren in de kom en mix het tot het een klonterige substantie wordt.
  • Voeg vervolgens de rijstmelk toe en mix het beslag tot er één gladde mix van het beslag ontstaat. Wanneer het beslag nog moeilijk te kloppen is of het beslag nog te klonterig is voeg dan wat extra rijstmeel toe. Om de lactosevrije pannenkoeken van extra smaak te voorzien kun je eventueel een snufje kaneel toevoegen in het beslag.
  • Laat wat kokosboter smelten in de pan en doe een klein beetje beslag in de koekenpan
  • Laat het beslag een tijdje rijzen tot er zich bubbeltjes in het lactosevrije pannenkoekenbeslag beginnen te vormen. Wanneer de bubbeltjes zich in het beslag hebben gevormd is de lactosevrije pannenkoek klaar om omgedraaid te worden. Laat vervolgens ook de andere kant mooi bruin worden en herhaal dit tot al het beslag is gebruikt voor pannenkoeken.

Wanneer al het beslag is gebruikt om lactosevrije pannenkoeken te bakken kunnen de pannenkoeken gegeten worden.

Gezonde lactosevrije pannenkoeken toppings

Vaak zijn niet de ingrediënten van een pannenkoek de reden dat een pannenkoek ongezond is maar juist het beleg de oorzaak van dat een pannenkoek als ongezond wordt gezien. Het beleg bestaat vaak uit ongezonde dikmakers zoals poedersuiker, suiker, pannenkoekenstroop etc. Je kunt ook kiezen voor een gezonder beleg op je pannenkoek. Zo kun je kiezen om je pannenkoek te beleggen met stukjes vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, plakjes appel. Wanneer je ervoor kiest om niet gebruik te maken van ongezond beleg maar juist te kiezen voor gezondere opties zal je merken dat dit vaak even lekker kan zijn.

Gerelateerde artikelen:

Amandelmeel pannenkoek – 1 Heerlijk Recept

Boekweitpannenkoeken: het lekkerste recept!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"