kuiten-trainen
Written by Marc van der Lubbe

Kuiten Trainen – Hoe ik mijn kuiten train!

Wij ontvangen regelmatig vragen over “kuiten trainen“. Een groot gedeelte van de omvang van je kuiten is genetische aanleg, maar een goede kuiten training kan zeker betere vormen brengen in jouw kuiten. In dit bericht leg ik uit hoe ik mijn kuiten train.

Bekijk mijn specifieke oefening in de onderstaande video!

Ik heb altijd gevonden dat de hoogte die je uit je kuit oefening haalt het belangrijkste is…
Daarnaast een gepast gewicht waarbij ik in deze oefening minimaal 20 herhalingen de uiterste spanning kan opzoeken.

Wat ik mooi vind aan deze uitvoering is dat je de kuit rondom prikkelt!

Dit doe ik door onderin de beweging op de buitenzijde van mijn voet omhoog te komen totdat dit niet meer gaat.

Vervolgens verander ik de spanning naar binnenzijde voet waardoor je nog hoger kunt komen en zak uiteindelijk op mijn binnenzijde terug om vervolgens weer op mijn buitenzijde te starten.

Meestal doe ik hier 4-5 sets van zodat mijn kuiten echt in de fik staan! Voor groei is nu het moment om over te gaan op een paar zware sets

Dit kan uiteraard op hetzelfde apparaat, alleen ga je nu niet draaien op de voet. Probeer 4 sets te doen met maximaal gewicht. Ga schouderbreedte staan en begin zo mooi mogelijk je herhalingen te maken door weer zo hoog mogelijk te komen en 1sec bovenin te houden. De laatste set laat ik het gewicht een paar keer zakken om alle kracht eruit te halen en bloedsomloop te bevorderen. Op deze manier je kuiten trainen stimmuleert de spierontwikkeling.

Wil je grotere of sterkere kuiten? Probeer deze kuiten training een paar weken achterelkaar! Ik weet zeker dat je verbetering gaat zien !!!

Tip: Neem een paar extra centimeters houvast onder de voeten. Hierdoor heb je meer balans en kracht. Ook ontlast je je tenen hiermee! Je hoeft echt niet helemaal op je tenen te balanceren :-)

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"