kruidvat-sportvoeding-goede-kwaliteit
Written by Michelle Nannings

Kruidvat Sportvoeding

Zijn Kruidvat supplementen en Kruidvat sportvoeding van goede kwaliteit?
Dit gaan wij objectief voor jou uiteenzetten!

Tegenwoordig kun je niet alleen online sport- en voedingssupplementen bestellen, maar ook in winkels, zoals de Action, de Aldi en de Kruidvat. Sportsupplementen worden steeds populairder, omdat ook alsmaar meer mensen gaan sporten en een gezondere levensstijl willen hanteren. Deze winkels bieden sport- en voedingssupplementen aan tegen goedkope tarieven. Nu is de vraag die bij ons ligt: ‘Zijn deze supplementen van goede kwaliteit’? Lees in deze blog alles over Kruidvat sportvoeding en of dit bijdraagt aan jouw sport- en/of gezondheidsdoelstellingen.

Soorten kruidvat supplementen?

Kruidvat sportvoeding valt onder 4 merken, namelijk Isostar, Danone, Cute en Kruidvat zelf. Alle 4 de merken verkopen supplementen tegen goedkope tarieven. Kruidvat heeft net als Action niet een heel uitgebreid assortiment, wat betreft sportsupplementen. Ze verkopen onder andere, eiwitshakes, mass gainers, sportdranken, etc. Hieronder lichten we de verschillende supplementen toe.

  • Eiwitshakes
  • Mass gainers
  • Sportdranken

Gezonde sportvoeding en sportsupplementen zijn essentieel voor verbeterde sportprestaties, sneller en goed herstel van de spieren en gewrichten en om spiergroei te stimuleren. Lees verder meer over de kwaliteit van de Kruidvat sportvoeding. We beoordelen de kwaliteit op basis van de ingrediënten die in de supplementen zitten.

Eiwitshake Cute van Kruidvat

De eiwitshake van Cute dat Kruidvat verkoopt, bestaat uit Whey Protein Concentraat. Een pot van 500 gram heeft ongeveer 14 porties. Een scoop van 35 gram bevat ongeveer 27 gram eiwitten. Whey concentraat bestaat voor zo’n 80% uit eiwitten, waarvan de rest is opgevuld met koolhydraten (lactose) en vetten. Het is makkelijk te produceren en daarom ook goedkoop. Vaak worden er wel smaakjes aangegeven en dat is ook terug te zien op de ingrediëntenlijst. De eiwitshake bestaat uit de volgende ingrediënten:

Ingrediënten: Whey proteine concentraat (MELK, SOJA) , smaakstof, natuurlijke kleurstof (rode biet), stabilisator (xanthaangom), zoetstof (sucralose). Dit product kan sporen van ei, vis, pinda’s en/of noten bevatten.

Toelichting ingrediënten

Zoals je kunt zien is er een smaakstof, een kleurstof en een zoetstof toegevoegd. De bekendste smaakstoffen zijn suiker en zout. Wat hier is toegevoegd zal hoogstwaarschijnlijk suiker zijn. Analyses bij xanthaangom zijn tegenstrijdig. Zo zou xanthaangom voor spijsverteringsproblemen kunnen zorgen, maar hier zal verder onderzoek voor benodigd moeten zijn. Als laatste de zoetstof sucralose, één van de slechtere E-nummers. Sucralose is een synthetisch zoetmiddel dat 600 keer zoeter is dan suiker. Sucralose willen wij het liefst vermijden als voedingsschema of lifestyle interventieplannen maken voor cliënten. Er zijn namelijk indicaties dat het verschillende organen in het lichaam negatief zou kunnen beïnvloeden.

In veel eiwitshakes wordt de zoetstof sucralose toegevoegd wat de kwaliteit flink naar beneden haalt.

Mass gainer Kruidvat

Wat nog meer onder kruidvat sportvoeding valt zijn de mass gainers. Een populair supplement dat wordt gebruikt om aan te kunnen komen. De mass gainer bestaat uit de volgende ingrediënten:

Ingredienten: maltodextrine, WEI-EIWIT (MELK), dextrose, WEIPOEDER (MELK), magere cacao poeder (7%), MELKEIWIT, emulgatoren (SOJA lecithine, zonnebloem lecithine), verdikkingsmiddel (xanthaangom), aroma, mineralen (magnesium carbonaten), vitamines (B3, E, B5, B2, B6, B1, B8, B12), zoetstof (sucralose).

Toelichting ingrediënten

Gemiddeld gezien consumeren de meeste Nederlanders teveel suiker. Dit is natuurlijk helemaal niet goed voor ons lichaam. Maltodextrine bevat een grote hoeveelheid snelle koolhydraten. Dit kan met name de bloedsuikerspiegel negatief beïnvloeden (piek in je bloedsuikerspiegel).

Andere ongezonde toevoegingen aan deze mass gainer van de Kruidvat zijn de smaak- en zoetstoffen dextrose, aroma en sucralose. Denk je nu, welke shake moet ik dan drinken om aan te komen? Lees dan snel verder!

Alternatief voor mass gainers?

Ik heb zelf ook een tijdje mass gainers gebruikt als supplement om aan te komen. Uiteindelijk ben ik gestopt met het gebruik van mass gainers. Dit komt omdat weight gainers erg duur en vaak ongezonder zijn in vergelijking met normale eiwitshakes. Daarom maak ik altijd zelf een weight gainer shake met 100% Whey Isolate Protein poeder. In een eerdere blog hebben we een recept opgesteld om zelf weight gainer shakes te maken, aangezien veel weight gainer supplementen vol zitten met suikers en onnodig toegevoegde smaak- en zoetstoffen. Ons recept is een goed alternatief voor een gezonde shake.

Sportdranken Isostar van Kruidvat

Het laatste Kruidvat voedingssupplement dat we bespreken in deze blog is de sportdrank van Isostar. Sportdranken zijn een goede manier om snel eiwitten na een training binnen te krijgen. Hoewel er goede ingrediënten in zitten, zitten er ook in dit supplement slechte stoffen. We zetten wederom weer even de ingrediëntenlijst hieronder:

Ingrediënten: Sacharose, glucosestroop, voedingszuur: citroenzuur, natriumcitraat, maltodextrine, calciumzouten van orthofosforzuur, natuurlijk citroenaroma en anderen natuurlijke aroma’s, magnesiumcarbonaat, natriumchloride, smaakversterker: kaliumchloride, antioxidant: ascorbinezuur , vitamine B1 , kleurstof: carotenoïden

Er zitten veel toevoegingen in deze sportdrank, waaronder een paar ongezonde toevoegingen. Sacharose is in de volksmond gewone tafelsuiker om een zoete smaak aan producten te geven. Glucosesiroop is ook een toegevoegde suiker. Wederom is ook hier maltodextrine toegevoegd.

Conclusie Sportvoeding Kruidvat?

Zijn de Kruidvat sportsupplementen van goede kwaliteit? Naar onze mening niet. Waarom? Veel supplementen bevatten slechte E-nummers en ongezonde smaak- en zoetstoffen, waaronder sucralose. Ondanks dat Kruidvat sportvoedingen natuurlijk erg goedkoop zijn, past het niet binnen onze visie van gezondheid. Wil je zeker weten dat je de beste en meest kwalitatieve sportsupplementen in huis hebt? Neem dan even een kijken in onze webshop! Onze eiwitshakes hebben geen overbodige toevoegingen en zijn:

✔️ Vrij van sucralose!
✔️ Vrij van aspartaam!
✔️ Vrij van Acesulfaam-k!

One thought on “Kruidvat Sportvoeding

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"