kraanwater-slecht
Written by Muscle Concepts

Kraanwater is slechter dan je denkt!

Je zou denken dat het drinken van kraanwater in Nederland gezond is. Helaas is dat niet helemaal waar. Veel mensen gebruiken daarom een waterfilter. Is dit terecht? Is het water in Nederland echt zo vervuild? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen. Lees dus verder!

Waar komt kraanwater vandaan?

Om te weten hoe ons kraanwater vervuild raakt, is het handig om te weten waar ons kraanwater vandaan komt. Het water wat bij jou uit de kraan komt, bestaat voor 40% uit oppervlaktewater en voor 60% uit grondwater. Oppervlaktewater is water dat uit bijvoorbeeld slootjes, beken, rivieren en meren wordt gepompt. Grondwater is regenwater dat in de grond is getrokken.

Kwaliteit kraanwater

De helft van onze grondwaterbronnen voldoet niet aan de kwaliteitseisen die in Nederland zijn opgesteld. Uit een onderzoek van het RIVM, blijkt dat er meer chemische stofjes in het grondwater zitten dan toegestaan. De grootste oorzaak van het vervuilde water, is de landbouw en de industrie. Naast het grondwater voldoet ook het oppervlaktewater vaak niet aan de eisen. In oppervlaktewater wordt vaak resten van medicijnen, bestrijdingsmiddelen en andere ongezonde stoffen gevonden. Er zijn zelfs onderzoeken die verbanden leggen tussen bijvoorbeeld stoffen die in anticonceptiemiddelen zorgen voor een verslechterde hormoonhuishouding van mannen.

Drinkwater met ongezonde stoffen

Voordat ons drinkwater uit de kraan komt wordt bijna alle ongezonde stoffen uit ons water gefilterd. Toch komen stoffen zoals metalen, hormonen (van pillen), arseen, chloor, nitraten etc. in kleine hoeveelheden in ons drinkwater voor. Als je een gezonde levensstijl wilt hebben, is het binnenkrijgen van dit soort stoffen niet gunstig.

Gezond kraanwater drinken

Er is een manier om zelf je kraanwater veiliger te maken. Met een waterfilter kun je 99% van alle ongezonde stoffen uit het water filteren. Er zijn verschillende waterfilters op de markt, met ieder voordelen en nadelen. Zo zijn er waterfilters die je onder je eigen kraan kunt laten monteren, waterfilter apparaten die je naast je kunt neerzetten opf gewoon een fles met een filtermechanisme. Een waterfilter die je onder je kraan kunt monteren is vele malen duurder dan bijvoorbeeld een Aqualine waterfilter die je kunt verplaatsen.

Voordelen gefilterd drinkwater
Gefilterd water brengt veel voordelen met zich mee. De voordelen van gefilterd water, zijn:

  • Je blijft gehydrateerd op een gezonde manier.
  • Je neemt voedingsstoffen beter op.
  • Je hebt een hogere waterinname.
  • Gefilterd water is over het algemeen lekkerder.
  • Beter voor het milieu.

Waterfilter aanschaffen

Wil je gezonder water drinken door middel van een waterfilter? Wij hebben zelf al tientallen waterfilters gebruikt en uiteindelijk beland op de Aqualine waterfilter. Deze waterfilter is in meerdere varianten verkrijgbaar. Het verschil tussen de varianten zit in de grootte van de opslagtank. Er is een waterfilter beschikbaar met een opslag van 5 liter en een met een opslag van 8 liter. Ga voor meer informatie over de waterfilters naar onze waterfilter productpagina!

Maak jij al gebruik van gefilterd water?
Laat het ons weten in de reacties!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"