glutenvrije pannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Glutenvrije pannenkoeken recept

Wij Nederlanders zijn over het algemeen gezien pannenkoeken fanaten. Voor veel Nederlanders staat dit heerlijke gerecht geregeld op het menu. Het is echter zo dat pannenkoeken normaal gesproken gluten bevatten, waardoor mensen met een glutenintolerantie geen pannenkoeken kunnen eten. Dit hoeft echter niet, door ons heerlijke glutenvrije pannenkoeken recept te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken of er gluten in de pannenkoeken zitten. In dit artikel willen we graag een heerlijk glutenvrij pannenkoeken recept met je te delen. Zo kunnen we onze lezers nog wat bijbrengen die hier nog niet bekend mee zijn.

Glutenvrije pannenkoeken maken

Wil jij zelf thuis een heerlijke glutenvrije pannenkoeken maken? Het heerlijke onderstaande recept is samengesteld op basis van een glutenvrij pannenkoeken recept voor drie personen:

Ingrediënten:

  • Glutenvrij meel zoals amandelmeel, boekweitmeel of rijstmeel (200 gram)
  • Bakpoeder (1 teelepel)
  • Snufje zout
  • Kokosmelk of rijstmelk (500 ml)
  • Eieren (2 stuks)
  • Kaneel

Bereidingswijze glutenvrije pannenkoeken

Om het heerlijke glutenvrije pannenkoeken recept te kunnen maken moeten de volgende stappen doorlopen worden:

  • Kies een van de soorten glutenvrije meel (tip amandelmeel) in een kom en meng het met de melk en eieren. Zorg ervoor dat de melk langzaam door het beslag wordt geklopt en roer het tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens wat kaneel zout en bakpoeder bij het glutenvrije pannenkoeken recept, en meng dit vervolgens in de mix.
  • Doe een klein beetje kokosolie in de pan, en bak vervolgens de pannenkoeken kort gaar op hoog vuur. Wij raden aan om gebruik te maken van kokosolie omdat dit gezonder is en het geeft extra smaak aan de pannenkoeken.
  • Wanneer al het beslag is gebakken zijn de glutenvrije pannenkoeken klaar om geserveerd te worden. Om de pannenkoeken van extra smaak te voorzien raden wij aan om de pannenkoeken te serveren met stukjes vers fruit of glutenvrije ahornsiroop te gebruiken.

Gerelateerde berichten:

Lactosevrije pannenkoeken: Recept + Bereidingswijze

Amandelmeel pannenkoek – 1 Heerlijk Recept

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"