gezonde drankjes
Written by Muscle Concepts

Gezonde drankjes in de zomer!

In de zomer verlangen we altijd erg naar het mooie zonnige weer. En wanneer het dan zover is stromen de terrassen vol en gaan we massaal naar buiten. Heerlijk, genieten van het mooie weer. Het zou nog mooier zijn als je dan een lekker gezond drankje kunt nuttigen waar geen suikers of alcohol in zit. We merken dat dit toch nog regelmatig voor een uitdaging kan zorgen. Vooral op de terrassen. In dit artikel hebben we een aantal gezonde drankjes voor je uitgezocht, die in je fitte lifestyle passen en je zelf kunt maken.

Gezonde drankjes om zelf te maken

Je bent net in topshape en wilt dit niet verpesten door de vele terras bezoekjes, barbecues of feestjes. Vloeibare calorieën, zijn namelijk de gevaarlijkste. Je merkt amper dat je ze binnenkrijgt en je wordt er ook niet vol van. Daarom kun je deze beter vermijden en vervangen door gezonde alternatieven, waar je lichaam ook nog iets aan heeft.

Gezonde ijskoffie

Wat gaat er boven een lekkere ijskoffie in de zomerse zon? Helaas is er aan ijskoffie in de winkels of een koffietentje altijd veel suiker toegevoegd. Dit gezonde recept vertelt je hoe je zelf een gezonde ijskoffie maakt.

Ingrediënten

 • 1 kopje sterke koffie of espresso
 • 200 ml plantaardige melk of kokosmelk (romiger).
 • IJsklontjes

Optioneel: Voor extra smaak kun je nog wat kaneel, cacaopoeder of honing toevoegen.

Voor dit gezonde drankje pak je een glas en hier doe je een paar ijsblokjes in. Voeg hier volgens de koffie aan toe.
Doe de melk in een shakebeker en schud gedurende een minuut de melk romig.
Giet dit bij de koffie en voeg er tot slot eventueel nog wat kaneel, cacaopoeder of honing aan toe.

gezonde-ijskoffie

Zelfgemaakte, suikervrije ijsthee

Thee is goed tegen de dorst, maar daar heb je met het warme weer vaak helemaal geen zin in. Gelukkig is daar de ijsthee, die uitkomst biedt op warme zomerdagen.

Ingrediënten

 • Koud water, zoveel als je wilt
 • Thee in een smaak naar keuze. Groene thee doet het altijd erg goed tegen de dorst
 • Halve citroen
 • Verse muntblaadjes
 • IJsklontjes

Dit is eigenlijk het allermakkelijkste gezonde drankje dat je jezelf in de zomer kunt voorschotelen, je zult het alleen wel even van tevoren moeten voorbereiden. Het is namelijk het lekkerst als de thee een tijdje kan intrekken in de koelkast.
Je maakt deze suikervrije ijsthee door de thee toe te voegen aan het water. Dit een aantal uur te laten intrekken in de koelkast. Op het moment dat je het wilt drinken haal je de ijsthee uit de koelkast en voeg je er de munt en citroen aan toe.

Tip: Als je dit een avond van tevoren maakt en ‘s nachts in de koelkast zet, heb je de volgende dag direct een lekker verfrissend en gezond drankje.

suikervrije-ijsthee

Er is zelfs plaats voor cocktails

Cocktails kunnen namelijk ook gezond zijn! Als je een lekkere mix maakt bestaand uit vers fruit bijvoorbeeld! Wil je echter toch wat alcohol hieraan toevoegen, dan zou dat eventueel kunnen.

Ingrediënten

 • 1 groot stuk watermeloen
 • 6 aardbeien
 • Ongeveer 200 ml kokoswater
 • Beetje verse munt
 • IJsklontjes, om je drankje lekker koud te maken

Je maakt deze gezonde cocktail door de watermeloen en aardbeien te blenden. Hierbij voeg je het kokoswater en de verse munt toe, met als afsluiter nog wat extra ijs.
gezonde-cocktails

Gezonde alternatieven op het terras

Ben je een keer lekker op het terras beland, maar wil je niet direct al je principes direct overboord gooien? Heel begrijpelijk. In dit geval zijn de volgende gezonde drankjes de beste keuze op het terras:

 • Muntthee, echter wel wat warm op zonnige dagen
 • Spa rood
 • Vers geperste sappen, zoals Jus d’Orange
 • Rode wijn. Als je dan toch even trek hebt in alcohol is een glaasje rode wijn een goed alternatief. Het beschermt namelijk tegen hart-en vaatziekten en kan je weerstand verbeteren. Daarnaast bevat het ook niet gek veel calorieën. Beperk het wel tot maximaal 2 glaasjes, anders wordt het wel ongezond.

Met deze recepten en tips moet het wel lukken om de zomer fit door te komen :-) Geniet er in elk geval lekker van!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"