eiwitshakes-maken
Written by Muscle Concepts

Eiwitshakes maken

Je kunt op veel verschillende manieren eiwitshakes maken. Iedere manier heeft natuurlijk weer andere voordelen. De manier waarop jij jouw shake maakt is ook afhankelijk van jouw doelstelling. Maak je bijvoorbeeld een proteïne shake met kwark, dan heb je een verhoogd aantal eiwitten dat je binnen krijgt. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het bulken, of als je wilt aankomen.

De gemiddelde eiwitshake ziet er als volgt uit:
– 1 schep whey poeder
– 200 ml water

7 tips voor het maken van jouw eiwitten shake!

Dit bericht is tot stand gekomen nadat wij veel vragen hebben ontvangen met de vraag of wij tips / suggesties hebben voor het “shaken op een nieuwe / creatieve manier”. Aangezien er natuurlijk talloze variaties zijn hebben wij de 7 meest populaire manieren gekozen om hier te presenteren. Zoals hierboven gezegd hebben alle toevoegingen in jouw shake invloed op de manier van opname en dus herstel. In de onderstaande zeven punten belichten wij daarom ook kort eventuele voordelen / nadelen en belangrijke weetjes!

Om iedereen te voorzien van nieuwe inspiratie voor jouw eiwit shake hebben wij onderstaand de meest populaire shake opties verzameld!

1. Eiwitpoeder Mixen met water

Wanneer je whey poeder mixt met water worden de eiwitten zo snel en clean mogelijk opnemen. Ideaal voor na trainen.

2. Eiwitpoeder Mixen met kwark

Mixen met kwark zorgt voor een hoger aantal eiwitten plus extra vetten. Ideaal voor de bulkfase en voor het slapen gaan, omdat kwark langzaam verteerbare eiwitten bevat.

3. Bananen Whey mixen met een echte banaan

Wanneer je bananen smaak in de blender mixt met een echte banaan, krijg je een heerlijke luchtige “milkshake achtige” shake. Ideaal na de training aangezien banaan ook de benodigde koolhydraten bevat die moeten worden aangevuld na de training.

4. Whey poeder shaken met melk

Kan worden gebruikt voor het slapen gaan, omdat melk caseïne eiwitten bevat dat dus langzaam verteerd. Lees hier meer informatie over de werking van melk bij het mixen van jouw proteïne shake.

5. Whey poeder mixen met havermout

Je kunt havermout toevoegen voor extra koolhydraten. Direct na trainen, voor ontbijt als kickstart of tijdens de bulkfase voor het slapen.

6. De half om half mix: half water & half melk

Een proteine shake met half melk half water wordt gebruikt als lekker tussendoortje aangezien melk de shake wat romiger en zwaarder maakt en je toch niet alle vetten & calorieën van melk wilt binnen krijgen. Dit zien wij meer als de “stiekeme genieter”.

7. Mixen met kwark + banaan / aardbei

Luxe mix voor extra eiwitten per shake en natuurlijke koolhydraten die een fruitige smaak meegeven. Kwark zorgt voor een aanzienlijk voller gevoel en extra eiwitten. Ook vertraagd kwark de normale opname van Whey aangezien melk een belangrijk bestandsdeel is van kwark. Mocht je toevallig een maaltijd per ongeluk overslaan door drukte / werk of wat dan ook? Deze snelle mix is ideaal om je maag te vullen met zowel eiwitten als koolhydraten!

Whey poeder mixen met cacao

Geen chocoladeshake in huis en toch deze lekkere smaak proeven? Voeg wat pure cacaopoeder toe aan je shake. Hierdoor krijg je de lekkere smaak van chocolade met een fractie van de calorieën van echte chocolade. Daarnaast bevat cacao ook nog eens relatief veel zink, magnesium en ijzer, een win-win dus! Om klontje te voorkomen kan het raadzaam zijn om de cacao te zeven.

Eiwitshakes om mee te mixen

Voor het mixen heb je een whey protein nodig van hoge kwaliteit. Anders is de kans groot dat je straks een klonterige substantie hebt. Daarom raden wij onze 100% whey protein isolate aan (vrij van ongezonde smaakstoffen, kleurstoffen en andere toevoegingen).

eiwitshakes,

Tip: De 100% Isolate Whey Protein in de smaak perzik is het beste om mee te mixen door de kwark! De pure versie is erg geschikt om een smaakje doorheen te mixen zoals een verse banaan of aardbei. De pure eiwitpoeder smaakt namelijk nergens naar, met het voordeel dat het eiwitgehalte extra hoog is!

Heb jij zelf nog leuke ideeën? Laat hieronder een bericht achter! Wij zijn erg benieuwd naar alle creativiteit!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"