breakfast-valentine
Written by Muscle Concepts

Eiwitrijk ontbijt, start je dag goed!

Eiwitten zijn gezond, dat weten we als geen ander. Ze zorgen onder andere voor spierherstel en opbouw. Daarnaast is het voor fanatieke sporters belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, dus wat is er beter dan je dag met een eiwitrijk ontbijt te beginnen! Eiwitrijke ontbijtjes zijn er in alle soorten en maten, maar wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Deze ontbijtjes zien er zelfs zo leuk uit, dat je ook een goede indruk kan maken op jouw valentijn.

Eiwit pannenkoeken als ontbijt

Misschien heel cliché, maar ook gewoon heel gezond en eiwitrijk: De eiwit pannenkoeken. Als je hierbij gebruik maakt van een lekkere smaak eiwitpoeder, bijvoorbeeld aardbei, dan hoef je je pannenkoek niet eens meer te beleggen. Je maakt ongeveer 6 eiwitpannenkoeken door 150 gram (havermout)meel te mengen met 300 ml melk of water, 3 eieren en een scoop eiwitpoeder. Deze pannenkoeken bevatten dan in totaal 35 tot 40 gram eiwit. Wil je meer eiwitten? Dan kun je altijd extra eieren of eiwitpoeder toevoegen. Als je extra eiwitpoeder toevoegt kan het beslag wat dik worden, waardoor je ook extra melk moet toevoegen. Nu komt het leukste: Je kunt de pannenkoeken in hartjesvormen bakken! Een perfect eiwitrijk ontbijt voor sporters op valentijnsdag. Hiervoor heb je wel een hartvorm nodig, welke je in de pan kan leggen. Hierin giet je vervolgens het pannenkoekbeslag.

Omelet

Net zoals je een eiwitrijke pannenkoek in een hartvorm kan maken, kan dat ook met een omelet. Een omelet is supersnel gemaakt en bestaat in principe alleen uit eieren die je een beetje opklopt en vervolgens in de pan bakt. Aan dit eiwitrijke ontbijt kun je voor de vitamines hier wat fijngesneden groente aan toevoegen, zoals ui, prei of paprika. Ook kun je je omelet wat pimpen met kipfilet, voor de extra proteïnen.

Havermout ontbijt

Wanneer je ‘s ochtends behoefte hebt aan vezels, kun je beter havermout eten dan brood. Havermout bevat naast vezels namelijk ook nog eiwitten! Ongeveer 13 gram op de 100 gram havermout. Als je de havermout kookt in melk, of een schep eiwitpoeder toevoegt en vervolgens garneert met wat fruit of noten, heb je een compleet ontbijt met voldoende eiwitten. Wij adviseren voor 50 gram havermout 200 ml melk te gebruiken. Kook dit ongeveer 2 minuten, zodat de havervlokken zacht worden. Het is ook erg lekker om kaneel door je havermout te roeren. Naast het feit dat het lekker smaakt, is het ook een krachtig antioxidant met een ontstekingsremmende werking. Voeg banaan toe voor wat extra (snelle) koolhydraten. Dit kan goed van pas komen wanneer je ‘s morgens gaat sporten. Is dit iets voor valentijn? Niet perse, maar je kunt het natuurlijk wel mooi aankleden met wat rood fruit. eiwitrijk-havermout-ontbijt

Kwark voor de proteinen!

De meeste sporters eten regelmatig kwark. Kwark is namelijk erg eiwitrijk en mag daarom niet ontbreken in onze top 5! Een schaaltje magere franse kwark van 300 gram levert al snel 25,5 gram eiwitten op. Wanneer je de milde kwark van Campina kiest, zit je met 300 gram zelfs al op 30,3 gram eiwitten. Tevens kan volle kwark ook goed gebruikt worden, want deze bevat ook veel eiwitten en meer (gezonde) vetten dan magere kwark. Met kwark kun je bijna eindeloos variëren. Voeg er bijvoorbeeld wat fruit, nootjes of cacao nibs naar wens aan toe.

Eiwitrijke salade in de ochtend

Niet iedereen heeft ‘s ochtends direct trek in een frisse salade. Dat is eigenlijk jammer want wanneer je dit wel aan kunt, start je je dag echt goed. Denk bijvoorbeeld aan een salade met sla, tomaten, eieren en cashewnoten, of een gezonde tonijnsalade. Naast het feit dat je gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgt, heb je ook al een stap gezet in je dagelijkse vitaminebehoefte.

Zoals je kunt zien kun je voldoende variatie toepassen aan je eiwitrijke ontbijt! Zorg er vooral voor dat ontbijten leuk blijft, want het is een erg belangrijke maaltijd!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"