eiwitpannenkoeken
Written by Lianne Beijer

Eiwitpannenkoeken – ontbijtrecept voor twee personen

Pannenkoeken!

Wie houdt er niet van pannenkoeken. Pannenkoeken als ontbijt is altijd een feestje. Helaas niet altijd het meest voedzame ontbijt en zeker niet het meest eiwitrijke ontbijt. Dat gaan we veranderen!

Dit eiwitrijke pannenkoekenrecept maak ik thuis voor mijzelf en sportieve partner, maar hoeveel pannenkoeken je ongegeneerd kunt eten hangt natuurlijk af van jouw individuele calorie- en macrobehoefte. Pas het recept dus naar behoefte aan, zolang je de verhoudingen maar intact houdt.

Zorg voor een blender en koekenpan. Daarnaast heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

Ingrediënten die ik nodig heb:

  • Kikkererwtenmeel, 80 gram
  • Havermeel, 50 gram
  • Eiwitpoeder, 20 gram
  • Banaan, 1 stuk
  • Eieren, 2 stuks
  • Snufje zout (optioneel)
  • Snufje kaneel (optioneel)
  • Water en/of ongezoete plantaardige melk, 100 – 200 ml
  • Zonnebloemolie (bio) of koolzaadolie

Bereidingswijze:

Mix in een blender de banaan, snufje kaneel, snufje zout en eieren (of ei vervanger als je een vegan optie wilt – let op; je recept is dan minder eiwitrijk) tot een egale vloeibare massa. Voeg de kikkererwtenmeel en havermeel toe. Mix alles tot een glad pannenkoekenbeslag door geleidelijk 100 – 200 ml water/plantaardige melk toe te voegen. De hoeveelheid die je nodig hebt hangt o.a. af van de grootte van de banaan en het gebruiken van eieren of ei-vervanger. Begin met 100 ml en voeg meer toe indien nodig. Je wilt een egaal, luchtig en vrij dik pannenkoekenbeslag.

N.B. Je kunt een snufje bakpoeder door dit beslag mixen als je de pannenkoeken nog iets luchtiger wilt maken (zoals bij American Pancakes).

Bak ook deze pannenkoekenmix in een medium hete koekenpan met olie. Let op dat pannenkoeken met appel en/of banaan sneller verbranden! Zet het vuur dus niet te heet en/of draai het gas regelmatig iets terug als je merkt dat de randen van de pannenkoeken te snel bruin kleuren.

Wat zijn de macro’s van dit recept?

Hele recept 920 kcal

52 gram eiwit
98 gram koolhydraten
32 gram vetten
17 gram vezels

Maak hier 6 tot 8 wat kleinere pannenkoeken van, dan blijven ze lekker luchtig, erg lekker met echte honing (rauw, koudgeslingerd), biologische pindakaas (100% pinda), pure chocopasta en/of vers fruit. Pas ook dit aan op jouw calorie- en macrobehoefte, dan heb je een heerlijke voedzame start van je dag!

Eet Smakelijk!

Over de Schrijver Lianne Beijer

Als specialist in bewegingsleer & voeding nu bijna 10 jaar actief. Heerlijk! Dagelijks leer ik bij en verdiep ik mij in de wonderen van het 'mens zijn'. Hoe voeding & beweging hierbij kunnen ondersteunen in een gelukkig & gezond leven.

Mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen is waar ik het meeste voldoening uit haal en wat ik nog lang hoop te mogen doen! Naast yoga, pilates en fitness training, begeleid ik volwassenen & kinderen met voeding; van aankomen tot afvallen, gezondheidsproblemen en eetproblematiek.

Ook leer ik steeds meer bij over het wonderbaarlijk sterke vrouwenlichaam, met name prenataal en postnataal. Inmiddels als ervaringsdeskundige en jonge mama veel mogen ervaren.

Hier bij Muscle Concepts zul je mij het meest zien schrijven over deze onderwerpen.

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"