detox-thee
Written by Muscle Concepts

Detox thee: Wat moet ik hierover weten?

Misschien ken je de term “Detox” wel. Maar wat is detox nu precies? Detox is een afkorting van detoxificatie (ontgiften). Detoxicificatie betekent in principe het reinigen van je lichaam, met name het reinigen van je organen. Het doel van detoxen is om fitter te worden en op de dag meer energie te hebben. Je ontgift je lichaam door middel van kruiden. Heel simpel gezegd, detox thee is gewoon een thee met deze kruiden.

Waarom is detox thee goed voor je?

In onze dagelijkse voeding, denk bijvoorbeeld aan eten uit de supermarkt, krijgen we stoffen binnen die niet bedoeld zijn als voeding. Kunstmatig toegevoegde voedingsstoffen of smaakversterkers zijn hier ook voorbeelden van. Dit zijn vrijwel geen natuurlijke voedingsstoffen. Naast voeding, krijg je ook door buiten te zijn, uitlaatgassen binnen. Denk maar aan de uitstoot van fabriekgassen en autogassen, terwijl je lekker “gezond” op de fiets zit.

Deze stoffen komen je lichaam binnen en tasten je organen aan. Door gebruik te maken van kruiden van je kruidenthee zorg je ervoor dat je lichaam zich ontdoet van deze stoffen en de organen “reinigt”. Daarnaast vermindert kruidenthee de kans op hartfalen en beroertes volgens wetenschappelijk nieuws. (Bron:http://goo.gl/0Cr1bM) onderin als referentie non-clickbaar)

Detox thee om af te vallen

Het is mogelijk om af te vallen met detox thee, echter gaat dit wel samen met een gezonde levensstijl. Denk erom dat je redelijk gezond eet en blijft bewegen. Er bestaat niet een middel die je helpt afvallen als je fastfood blijft eten en op je billen blijft zitten zonder enkele beweging. Het is altijd in samenhang met andere factoren om succesvol af te vallen. Enkele kruiden in detox thee kunnen een negatief effect hebben op je lichaam. Veel detox theekruiden kunnen een laxerend effect hebben. Bijvoorbeeld dat je aan de diarree kunt raken. Bij diarree verlies je veel vocht, maar geen vet. Je verliest wel gewicht, omdat je minder vocht hebt in je lichaam, maar het vocht moet ook weer aangevuld worden. Hier kun je bijvoorbeeld een goed glas water in nemen.

Veel voorkomende kruiden in detox thee

De thee bestaat uit natuurlijke kruiden, gedroogd in een theezakje en is samengesteld op basis van de eigenschappen van het kruid. Maar welke kruiden komen voornamelijk voor in de thee en wat kunnen ze voor jouw lichaam betekenen? Voor de beeldvorming gebruiken wij de ingrediënten van een willekeurig merk, de Detox Venkel Thee variant.

Detox Venkel% van alle kruidenEigenschappen van de voedingsstoffen
Venkelzaad25%1. Verfrist de mond na een maaltijd
2. Anti-oxidant
3. Ontstekingsremmend
4. Pijnstiller bij menstruatiepijn
Brandnetelblad (vitamine B11)20%1. Ondersteuning van een gezonde huid
2. Versterkt het lichaam tegen allergieën als huisstofmijt en hooikoorts
3. Ondersteunt de spijsvertering
4. Tegen bloedarmoede
Geroosterde cichoreiwortel1. Tegen Leverproblemen
2. Verzachtende werking bij ontstekingen
Paardenbloemblad1. Helpt je lever in goede staat te houden
2. Bevat vitaminen A, B, C, E en mineralen
Paardenbloemwortel1. Bevat ontzettend veel vitamines en mineralen.
2. Essentiële vetzuren (worden niet door het lichaam aangemaakt
3. Bevat flavonoïden(antioxidanten)
Kaneel6%1. Betere doorbloeding van je spijsvertering
2. Reguleren van je bloedsuikerspiegel
3. Verhogen van je libido
4. Antibacteriële werking
5. Verlagen van het cholesterol
Zoethoutwortel1. Pijnbestrijding
2. Darmproblemen
3. Ondersteuning van je afweersysteem
Gemberwortel1. Bron van genezende voedingsstoffen
2. Bevat enzymen die de stoelgang bevorderen
3. Verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen
4. Ondersteunt bij het afvallen door een betere spijsvertering van het voedsel
5. Anti-oxidanten
Vlierbloesem1. Medicinale werkingen
2. Ontstekingsremmer
3. Bij griep ondersteunt het je immuunsysteem om sneller beter te worden
Kardemom1. Bron van mineralen met name ijzer (175% van de ADH)
2. Werkt goed bij bloedarmoede door de aanwezigheid van ijzer
3. Wordt inzet bij constatering van spijsverteringsproblemen

Zoals je hierboven kunt lezen, zie je dat de Detox Venkel Thee veel voedingsstoffen bevat die een medicinale werking hebben, maar ook bevat het vele essentiële vitamines en mineralen. Er is een kleine hoeveelheid voedingsstoffen die het afvallen kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld:

  • Brandnetelblad
  • Kaneel
  • Gemberwortel

Tot slot

Eerder in dit artikel is vermeld dat goede voeding van het proces “afvallen” alleen samengaat met regelmatige beweging. De voeding zorgt ervoor dat het afvallen op een gezonde en natuurlijke manier te werk gaat en het proces kan versnellen. Het ontgiften van je lichaam gebeurt door de anti-oxidanten die de voedingsstoffen bevatten, maar ook de vitamines en mineralen die je lichaam opneemt na het consumeren van de thee. In deze thee zijn voornamelijk brandnetelblad en venkelblad aanwezig die zorgen voor o.a. een frisse smaak, ondersteuning van het immuunsysteem en een gezonde huid, bestrijden van pijntjes en het ondersteunen van de spijsvertering.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"