beste-bcaa-supplementen
Written by Muscle Concepts

Beste BCAA supplementen

Als jij wilt weten wat de beste BCAA is, is het handig om even kort uit te leggen wat BCAA’s precies zijn. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids en bestaat uit de drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren zijn bijna driekwart van het totale spiereiwit en bestaan voor ongeveer 33% uit de essentiële aminozuren. BCAA’s voorkomen dat ons lichaam spiermassa zal afbreken om aan de benodigde aminozuren te komen voor energie. Essentiële aminozuren kan ons lichaam zelf niet aanmaken en moeten wij dus uit onze voeding halen of via supplementen binnenkrijgen. Voor meer informatie over de precieze werking van BCAA’s in ons lichaam lees je ons blog over de BCAA werking.

De beste samenstelling (2:1:1)

Er is veel verwarring over de beste samenstelling van BCAA’s in de volgorde van: leucine, isoleucine en valine. Dit komt door het feit dat verschillende producten/merken met andere verhoudingen essentiële aminozuren op de markt komen. Namelijk met varianten zoals 4:1:1 of soms zelfs 8:1:1. Dit komt omdat veel merken denken dat leucine in vergelijking met isoleucine en valine het belangrijkst is voor spiereiwitsynthese. Veel merken denken dat een hogere verhouding van leucine dus zorgt voor meer spiergroei. Sommige merken suggereren zelfs dat de twee andere essentiële aminozuren isoleucine en valine helemaal niet bijdragen aan spiergroei. Deze redenering is alleen niet juist en het tegendeel is zelfs middels onderzoek bewezen.

BCAA poeder of capsules

BCAA’s zijn er in verschillende vormen, zoals BCAA poeder en capsules. Het verschil hiertussen leggen we aan je uit. Aminozuren in poedervorm worden sneller opgenomen in ons lichaam en zijn in tegenstelling tot BCAA tabletten zeer zuiver. De BCAA poeder van Muscle Concepts bevat de perfecte 2:1:1 verdeling zoals hierboven beschreven en zijn door de snelle opname goed in te nemen voor, tijdens en/ of na de training. Hiernaast is ervoor gekozen om magnesium, vitamine C, L-citrulline malaat, L-glutamine en vitamine B6 toe te voegen, wat dit product uniek maakt.
Hieronder enkele voordelen van BCAA Bodyguard:

  • Gaat spierafbraak tegen en ondersteunt spierherstel en de eiwitsynthese.
  • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa.
  • Wordt direct door het lichaam opgenomen en komt snel in het spierweefsel terecht.
  • Bevat 2:1:1 verhouding + Vitamine C, Magnesium en Citrulline.

Klik hier voor meer info over onze BCAA Bodyguard.

beste-bcaa-supplement
Doe jij aan een sport waarbij je niet de mogelijkheid hebt om tussendoor te drinken? Dan zijn de BCAA tabletten een uitkomst. Neem ongeveer een uur voor je workout een BCAA tablet om spierafbraak tegen te gaan en eiwitsynthese te stimuleren. De capsule dient van te voren te worden ingenomen, omdat de van gelatine gemaakt capsule meer tijd nodig heeft om verteerd te worden. Het lichaam heeft even nodig om de capsulehuls op te nemen. Deze huls bevat vul- en bindmiddelen die geen werking hebben voor het lichaam. Hiernaast zijn de 2:1:1 BCAA tabletten handig als jij niet houdt van supplementen in poedervorm.

Conclusie

De beste BCAA is de BCAA Bodyguard in poedervorm. Wij raden dit product aan door het feit dat BCAA’s direct door het lichaam opgenomen worden en in het spierweefsel terechtkomt. Dit zorgt ervoor dat jij optimaal profiteert van de voordelen van de BCAA’s.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"