bcaa-pillen-capsules-poeder
Written by Muscle Concepts

BCAA pillen / capsules of poeder?

BCAA pillen / capsules of poeder
Er is altijd een verschil te merken tussen supplementen die in poedervorm worden geproduceerd en supplementen die geproduceerd worden in pil of capsulevorm.. De keuze voor BCAA pillen of poeder is als sporter best belangrijk. Het beïnvloedt je prestaties tijdens het sporten. Er komt meer bij kijken dan je denkt. BCAA poeder of BCAA pillen of capsules hebben beide zowel voor- als nadelen. De één heeft de voorkeur voor BCAA pillen, omdat ze makkelijk mee te nemen zijn en snel ingenomen kunnen worden. De andere heeft een voorkeur voor BCAA poeder, omdat die onder andere vrij is van vul- en bindmiddelen en snel in het lichaam wordt opgenomen. Om deze redenen zullen wij BCAA poeder adviseren, wanneer de situatie het toelaat. Toch zijn er situaties waarin BCAA pillen makkelijker zijn, waardoor jij misschien liever hiervoor kiest. Door het lezen van onderstaande tekst, kun je vervolgens zelf beoordelen wat het beste bij jou past. Wat betreft de werking van BCAA (in de pure vorm) maken poeder of pillen geen verschil. Echter is onze BCAA poeder genaamd BCAA Bodyguard een completer product omdat wij hier meer stoffen hebben in toegevoegd die jouw prestaties en herstel bevorderen (zoals vitamine C, glutamine, citruline, magnesium).

BCAA pillen & capsules

Een capsule is een omhulsel veelal gemaakt van gelatine, waarin een medicijn of voedingssupplement zit verborgen. De capsulehuls is een zacht omhulsel waarin de poeder zit opgeborgen en die komt vrij op het moment dat de capsule door het lichaam is opgenomen. Het opnemen van de capsulehuls kost ongeveer 15-30 minuten. Hierdoor dienen BCAA capsules, voor een optimale werking, ongeveer een half uur voor de training te worden ingenomen. Je maag heeft tenslotte even de tijd nodig om de capsulehuls te verteren.

Een pil moet veel hulpmiddelen hebben om de bindingen intact te houden, zodat de pil niet uit elkaar valt. Daarnaast worden ook vulmiddelen gebruikt, want die zijn nodig voor het fabricageproces, anders wordt de pil te klein. De vul- en bindmiddelen hebben geen werking in het lichaam zelf, dus zijn totaal overbodig en soms nog schadelijk ook!

Vulmiddelen voor een pil en capsule kunnen zijn:

 • lactose (melksuiker)
 • microcrystalline cellulose
 • maïszetmeel
 • gist
 • povidone
 • xanthan gum
 • carbopol

BCAA pillen of capsules zijn gemaakt van stoffen die de pil of capsule bij elkaar houden. Deze stofjes moeten door het lichaam eerst worden afgebroken, voordat de werking tot gang kan komen. Na het afbreken van de pil of capsule komt de inhoud van de capsule, de BCAA’s, in het spierweefsel terecht. De stofjes die de pil of capsule bij elkaar houden bestaan soms uit restjes van dieren. Hierdoor zijn ze niet altijd Vega-friendly (vegetarisch vriendelijk).

Voordelen van BCAA pillen & capsules

Voordelen van BCAA pillen zijn:

 • Gemak: pillen zijn makkelijker mee te nemen
 • Snel: een pilletje slik je met één slok door.
 • Smaak: je proeft een pilletje vaak niet, omdat je hem in één keer doorslikt.
 • Heb je niet de mogelijkheid om tussendoor water te drinken? Zoals bij het zwemmen, wielrennen, hardlopen of schaatsen? Dan is een pilletje ideaal!

bcaa-pillen

BCAA Poeder

In tegenstelling tot BCAA pillen en BCAA capsules is poeder zeer zuiver. Het wordt direct opgenomen door het lichaam en komt vrijwel direct terecht in de spiercellen. Je mengt bijvoorbeeld 10 gram met 700 milliliter water om het te laten oplossen, waardoor je het ook nog kan gebruiken als dorstlesser. Verschillende mensen vinden dat BCAA poeder niet erg lekker smaakt gezien het feit dat BCAA’s van origine erg bitter zijn. De bittere nasmaak is voor velen de oorzaak dat ze de poeders achterwege laten. Om dit probleem te tackelen hebben wij ervoor gekozen om aan onze BCAA Bodyguard een lichte, maar frisse citroensmaak toe te voegen. Onze BCAA Bodyguard heeft daardoor een frisse smaak. De BCAA’s zijn gezoet met de zoetstof stevia. Je kan de smaak het beste vergelijken met citroenwater.

Voordelen van BCAA poeder (BCAA Bodyguard)

 • Onze BCAA Bodyguard is meer dan alleen een BCAA, want het bevat naast BCAA’s ook Vitamine C, Magnesium en Citrulline!
 • Wordt sneller opgenomen door het lichaam en vrijwel direct naar het spierweefsel getransporteerd
 • Je kan de hoeveelheid BCAA’s dat je inneemt bijna exact bepalen
 • BCAA poeder is vrij van vul- en bindmiddelen, die je wel terugvindt in BCAA pillen
 • Kan worden ingenomen tijdens de training of wedstrijd
 • Frisse smaak en een goede dorstlesser

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"