banaan-ei-pannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Heerlijk Banaan ei pannenkoek recept

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar je kunt een pannenkoek maken zonder dat er hierbij melk, tarwe of suiker gebruikt hoeft te worden. Zo hebben wij een heerlijk banaan ei pannenkoek recept voor je klaar staan. Het is een vrij simpel recept maar dat maakt het recept niet minder lekker.

Voor wie is dit recept geschikt?

Dit heerlijk gezonde pannenkoeken recept is ideaal voor mensen of kinderen die een melkallergie of tarwe allergie hebben. Om heerlijke bananen ei pannenkoeken te maken moet het mengsel van eieren en bananen goed met elkaar gemixt worden, omdat alleen op deze manier luchtige banaan ei pannenkoeken kunnen ontstaan. daarnaast raden wij je aan om in dit recept kleine pannenkoekjes te maken, omdat dit gemakkelijker is om te draaien. Wanneer je een grote bananen eierpannenkoek maakt is de kans groot dat hij uit elkaar valt.

Een kleine tip

Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kun je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je ze toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag. Oh en nog een tip, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker.

Banaan/Ei Pannenkoeken recept

Het recept is een van de simpelste die wij kennen omdat er maar van een paar ingrediënten gebruik wordt gemaakt. Om heerlijke bananen eierpannenkoeken te kunnen maken heb je de volgende ingrediënten nodig voor circa 10 kleine banaan ei pannenkoekjes:

 • 1 rijpe banaan (hij moet rijp zijn)
 • 2 grote eieren
 • Bakpoeder 1 theelepel
 • Eventueel kaneel
 • Bereidingswijze

  • Prak als eerste de rijpe banaan fijn voordat je hem in de keukenmachine fijn mixt
  • Doe vervolgens de fijn geprakte banaan in de mixer en voeg de twee eieren toe. Klop vervolgens de twee ingrediënten fijn tot er een luchtige mix ontstaat.
  • Als laatste stap moet de bakpoeder nog toegevoegd worden aan de mix. Mix de bakpoeder nog even door de mix wanneer deze is toegevoegd aan het beslag.
  • Verhit een klein beetje kokosolie in de pan en doe een kleine beetje beslag in de pan. Geef de mix de tijd om te rijzen in de pan en zorg dat weerszijdes goed bruin gebakt worden

  Het voordeel van dit recept is dat de banaan ei pannenkoek van zichzelf vrij zoet is door het gebruik van een rijpe banaan. Wil je toch graag wat extra smaak toevoegen aan dit recept dan kun je kaneel aan het recept toevoegen of je voegt extra toppings toe zoals:

  • Blauwe bessen
  • Aardbeien
  • Cacao nibs
  • Griekse yoghurt

  Vind jij het toch lekkerder om wat stevigere en grotere pannenkoeken te eten? Dan raden wij je aan om 2 eetlepels havermout aan het recept toe te voegen. Niet alleen kent havermout veel voedingsstoffen het zorgt ook nog eens voor een verzadigd gevoel. Kijk voor een lekker havermout pannenkoek recept eens naar onze blogpost over Gezonde havermoutpannenkoeken of Boekweitpannenkoeken!

  Over de Schrijver Muscle Concepts

  Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

  Jouw doelstelling = Ons doel!

  Vragen?
  Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

  And remember: It's a lifestyle!

  Bekijk alle berichten

  Geef een antwoord

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  10% korting op onze supplementen

  Bestel nu onze premium supplementen met
  kortingscode "blog"