Afvallen met supplementen
Written by Muscle Concepts

Afvallen met supplementen

Afvallen, in Nederland zijn we er over het algemeen veel mee bezig. Niet heel gek ook, want in 2016 was 49,2% van de Nederlanders te zwaar. Daarnaast zijn wij als sporters, die niet perse te zwaar zijn, ook weleens bezig met afvallen. Bijvoorbeeld na een periode van bulken. Als we voldoende spiermassa hebben opgebouwd, gaan we afvallen om onze spieren zichtbaar te maken. Ook in de vechtsport komt afvallen veelvuldig voor om in een gunstige gewichtsklasse te kunnen vechten. Wil je snel afvallen? Dan is de juiste voeding in combinatie met beweging het belangrijkst, maar voor een wat extra hulp kun je gebruik maken van supplementen.
Afvallen met supplementen is mogelijk, maar er is een voorwaarde. Je moet al in een calorische tekort zitten en bezig zijn met afvallen. Het is niet mogelijk om af te vallen als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je op een dag verbrandt. Er zijn een aantal supplementen die jou kunnen helpen met afvallen wanneer je in een calorische tekort zit. Dit doen ze onder andere door je lichaam te ondersteunen om vetopslag te verminderen, je stofwisseling te versnellen of vetverbranding bevorderen. Dit zijn allemaal dingen die jou kunnen helpen om sneller af te komen van lichaamsvet.

Met welke supplementen kun je afvallen?

Er zijn heel veel ‘fatburners’ op de markt. Dit zijn supplementen die een combinatie van bepaalde ingrediënten bevatten. Vaak weten mensen eigenlijk niet eens wat er in zo’n vetverbrandende pil zit en vrij regelmatig worden er toevoegingen in deze pillen gedaan die je helemaal niet nodig hebt, maar waar je wel voor betaald. Hieronder worden enkele pure bestandsdelen besproken die je ook in supplementenvorm kunt verkrijgen. Vervolgens wordt toegelicht waar je op moet letten in een fatburner.

CLA

CLA is een afkorting voor Conjugated Linoleic Acid. Het is een essentieel vetzuur die je lichaam zelf niet kan aanmaken. Je hebt dus echt voeding of een supplement nodig om deze vetzuur binnen te krijgen. CLA kan je lichaam ondersteunen om minder vet op te slaan. Het zorgt er namelijk voor dat vet moeilijker opgeslagen wordt in de vetcellen in je lichaam. Daarnaast kan CLA helpen bij het opbouwen van spiermassa. Een bijkomend effect van CLA is dat het je cholesterol verlaagt en je immuunsysteem versterkt.

Groene Thee Extract

Groene thee extract is een extract dat gebruikt kan worden bij het afvallen. Groene thee extract heeft een thermogene werking (warmteproductie). Het zorgt ervoor dat je lichaam warmer zal worden. Zo worden er meer voedingsstoffen zoals vet verbrandt om je af te koelen. Daarnaast zorgt groene thee extract ervoor dat je stofwisseling zal versnellen.

L-Carnitine

L-carnitine is een belangrijk aminozuur dat een rol speelt bij vetverbranding en je energieproductie. Voor het verbranden van vet is l-carnitine zeer effectief. Het zal minder aanspraak maken op energie van uit je spieren. Hierdoor zal er minder spierafbraak plaatsvinden. In plaats hiervan haalt je lichaam energie uit je vetcellen, omdat vet een goede energiebron is. Ook verbeterd l-carnitine js uithoudingsvermogen en bloeddoorstroming.

Afvallen met fatburners

Een fatburner is een supplementen die meerdere stimulerende ingrediënten bevatten. Helaas zijn er ook fatburners op de markt die vervuilende ingrediënten bevatten, zoals vulmiddelen, kleurstof en caffeïne. Vulmiddelen en kleurstoffen zijn stoffen die je lichaam niet nodig heeft en die zelfs schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
Caffeïne wordt ook wel aan fatburners toegevoegd en kan is in principe wel helpen, maar vaak wordt er teveel caffeïne aan een fatburner toegevoegd, waardoor je lekker veel energie hebt en je goed in je vel voelt, maar ondertussen de belangrijkste bestanddelen mist! Deze zitten dan in veel kleinere mate in de pillen. Daarnaast is teveel caffeïne ook niet gezond.
De beste fatburners bestaan voornamelijk uit groene thee extract, CLA en L-Carnitine.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er een paar supplementen die je kunnen helpen om af te vallen. Dit zijn supplementen waarvan wij weten dat ze een bijdrage kunnen leveren aan het proces van afvallen. Er zijn echter nog andere supplementen die je hierbij kunnen helpen. Op het internet worden er andere producten neergezet als een wondermiddel om af te vallen. Helaas bestaat dat niet, dus laat je niet bedriegen. Je zult het gewoon moeten hebben van doorzettingsvermogen, consistentie en een goede mindset.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"