6 redenen om vaker een avocado te eten
Avocado’s!! Wie kent ze niet? Vooral bekend door de kenmerkende groene kleur van het vruchtvlees, de grote pit en guacamole. Verder is algemeen bekend dat avocado’s goed passen in een gezond voedingspatroon. Maar waarom moeten we meer avocado’s eten? We zetten 6 redenen voor je op een rijtje.
1. Avocado eten beschermt tegen hart-en vaatziekte
Door de grote hoeveelheid enkelvoudige, onverzadigde vetzuren in avocado helpt te beschermen tegen hart- en vaatziekte. Daarnaast hebben avocado’s een positief effect op het verlagen van minder gunstige LDL-cholesterol en het verhogen van het goede HDL-cholesterolgehalte. Ook dit helpt je lichaam bij het beschermen tegen hart-en vaatziektes.
2. Helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden
De bovengenoemde enkelvoudige, onverzadigde vetzuren zorgen voor een stabilisatie van de bloedsuikerspiegel en kunnen zelfs een afgezwakte insulinerespons versterken.
3. Zorgen snel voor een verzadigd gevoel
Avocado’s zijn de meest vezelrijke vrucht die er zijn. Door de grote hoeveelheid vezels in een avocado zul je sneller een verzadigd gevoel krijgen, waardoor je minder behoefte hebt om tussendoor nog te snoepen of te snacken. Een avocado eten zorgt er dus voor dat je minder gaat eten!
4. Werkt ontstekingsremmend
Avocado’s zijn rijk aan omega-3 vetzuren.Daarnaast bevat een avocado veel vitamine C en E. De combinatie van deze 3 stoffen geeft de avocado een sterke ontstekingsremmende werking..
5. Bevordert de opname van voedingsstoffen
Uit onderzoek[1] is gebleken dat bepaalde voedingsstoffen beter worden opgenomen wanneer zij samen met avocado’s worden gegeten. Door bijvoorbeeld bij een salade avocado te eten zul veel meer voedingsstoffen uit je salade halen.
6. Bevordert de weerstand
Avocado’s staan bol van de vitamine C en andere antioxidanten. Deze antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf, zogenaamde vrije radicalen. Hierdoor helpen ze de weerstand te verhogen.
Conclusie
Door de vele gezondheidsvoordelen die het eten van avocado’s met zich meebrengen kun je deze vrucht gerust bestempelen als superfood. Bijkomend voordeel is dat ze heel makkelijk in allerlei gerechten toegepast kunnen worden. Er zijn vele duizenden recepten te vinden die je helpen avocado in je voedingspatroon op te nemen, dus waar wacht je nog op?!
Bronvermelding
The Journal of Nutrition, Volume 135, Issue 3, 1 March 2005, Pages 431–436 – Carotenoid Absorption from Salad and Salsa by Humans Is Enhanced by the Addition of Avocado or Avocado Oil

- Creatine en cafeïne, kun je het combineren? - 5 december 2022
- Is koffie drinken gezond voor je? - 22 oktober 2020
- De vijf beste superfoods!? - 23 september 2020
- Heeft alcohol invloed op jouw gewichtsverlies? - 15 september 2020
- Zelf een weightgainer shake maken - 4 september 2020