redenen-kraanwater-filteren
Written by Muscle Concepts

6 redenen om jouw kraanwater te filteren

Het water dat in Nederland uit de kraan komt bevat nog veel chemische stoffen. Om deze stoffen niet binnen te krijgen, is het mogelijk om je water te filteren. In dit artikel geven we 6 redenen om je water te filteren met een waterfilter. Lees dus verder!

Reden 1: Verwijder 99% van alle chemische stoffen uit kraanwater

Het Nederlandse kraanwater bevat op het moment dat het uit de kraan komt nog steeds wat chemische stoffen. Door een waterfilter worden 99% van alle chemische stoffen uit het water gefilterd. Dit komt, omdat het water door een uniek filterproces gaat. Het water stroomt door 5 verschillende filters voordat het water in de watertank terecht komt. Het water stroomt door deze verschillende filters:

  • Keramisch waterfilter
  • Actieve koolstof
  • Zeoliet balletje
  • Combi balletje
  • Klei balletjes

Reden 2: Het water wordt er lekkerder van

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, toch is dit een reden om een waterfilter aan te schaffen. Door een pH ring in het waterfilter, wordt het water alkalisch gemaakt. Daarna worden er door mineraalstenen mineralen aan het water toegevoegd. Op deze manier heeft het water een veel natuurlijkere smaak. Als je eenmaal dit water hebt gedronken, zal kraanwater heel anders smaken!

Reden 3: Gefilterd water is beter voor het milieu

Een alternatief voor gefilterd water, is het kopen van bronwater in de winkel. Gefilterd water is veel beter voor het milieu dan flessen bronwater uit de winkel. Als je thuis water filtert, hoeft het niet in een plastic fles en hoeft het ook niet met vrachtwagens honderden kilometers worden vervoerd.

Reden 4: Gefilterd water is goedkoper

Het Aqualine waterfilter is heel onderhoudsvriendelijk. De filters hoeven slechts 1 keer per jaar worden vervangen en de mineraalstenen een keer per drie jaar. Als je elke dag 1,5 liter water drinkt, dan ben je voor 1 jaar water drinken zo’n €365 kwijt. Een waterfilter brengt je jaren van lekker gefilterd water en kost €279.00.

Reden 5: Je gaat meer water drinken

Het drinken van water is zeer belangrijk voor je gezondheid. Water is een transportmiddel in je lichaam, beschermt je organen en gewrichten, gaat uitdroging tegen, zorgt voor je lichaamstemperatuur en het is een bouwstof. Op het moment dat je een waterfilter ieder moment van de dag tot je beschikking hebt, zul je sneller geneigd zijn om een glas water te pakken.

Reden 6: Je lichaam wordt er alkalischer van

Het gefilterde water is alkalisch, dit houdt in dat de zuurgraad lager ligt dan normaal. Kraanwater zorgt er dus ook voor dat de zuurgraad in je lichaam verhoogt. Dit betekend dat het bloed in je lichaam een hogere pH-waarde krijgt. Dit kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Net als bij je lichaamstemperatuur, is er een ideale pH-waarde die je lichaam altijd wilt behouden. Het kost het lichaam net als bij lichaamstemperatuur veel moeite om deze waarde op de ideale hoogte te houden.

Waterfilter gebruiken

Je kunt je water filteren op verschillende manieren. Je kunt een waterfilter gebruiken die onder aan je kraan zit, een filter met watertank die verplaatsbaar is of een filter die in de dop van een fles zit. Wij hebben tientallen waterfilters getest en het verplaatsbare waterfilter van Aqualine vonden wij het best. Het waterfilter van Aqualine is verkrijgbaar met een watertank van 5 liter en 8 liter. De volgende 6 redenen gaan over het Aqualine filter.

Aqualine waterfilter aanschaffen

Hebben deze 6 redenen je overgehaald om ook een waterfilter te gaan gebruiken? Op onze pagina over het Aqualine waterfilter vind je meer informatie over het waterfilter. Op die pagina is het ook mogelijk om het waterfilter aan te schaffen voor €297.00.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"