Written by Muscle Concepts

5 redenen om vaker buiten te sporten

Het voorjaar staat voor de deur en weten allemaal wat dat betekent; we kunnen weer naar buiten. Wat is er nu lekkerder dan op een mooie dat buiten je work-out te doen en aan je doelen te werken? Bovendien pak ook nog eens je broodnodige vitamine D mee na de winter. Maar er is meer, naast het vitamine D en frisse lucht heeft buiten sporten nog meer voordelen.

Je wordt blij van buiten sporten

Blij worden van buiten zijn in niet alleen iets wat tussen je oren zit. Wanneer je buiten sport maken je hersenen endorfine aan. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt voor een gelukzalig gevoel. Daarnaast geeft het je een energiek gevoel, en dus zul meer zin hebben om het beste uit jezelf te halen.

Buiten sporten vermindert stress

Ditzelfde hormoon Endorfine zorgt ervoor dat het stressniveau in je lichaam daalt. Je zult makkelijker je gedachten kunnen verzetten en beter helder kunnen nadenken. Daarnaast zal het naast je geest ook je lichaam helpen ontspannen.

Je verbrandt meer calorieën als je beten sport

Dit hangt uiteraard af van je training, maar bij hardlopen kan het verschil tussen buiten sporten en op de loopband oplopen tot zo’n 10%. Dit verschil zit hem vooral in de omstandigheden. Denk hierbij aan weerstand door wind, ondergrond of een helling. Daarnaast zal je training buiten afwisselender zijn, waardoor je vaak ongemerkt langer traint dan bijvoorbeeld op een loopband.

Geen openingstijden

Buiten sporten en aan je lichaam werken kan altijd! Je bent niet gebonden aan de openingstijden van de gym, je hoeft niet te wachten op de bus, nee, sportkleding aan en gaan! Dit is een bijkomend voordeel als je bijvoorbeeld op vakantie bent en er is geen gym in de buurt. Je kunt immers overal een rondje wandelen of hardlopen.

Buiten sporten is gratis!

Niet geheel onbelangrijk, wij zijn misschien wel sportief, maar we blijven Nederlanders. Buiten sporten kost niets! Mits je niet bij een trainingsgroep of bootcamp bent aangesloten kun je met gesloten portemonnee naar buiten gaan en trainen als een beest. Wil je jouw workout verzwaren? Ook dat kan buiten, gebruik bijvoorbeeld een trap of dijk om de weerstand te verhogen, of zoek het strand of het bos op om een zwaardere ondergrond te proberen.

Conclusie

Reden genoeg om het voorjaar aan te grijpen en lekker naar buiten te gaan! Vergeet uiteraard de gym niet, maar maak gebruik van het mooiere weer en de langere dagen om je trainingsschema gevarieerd en uitdagend te houden.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"