3-tips-thuis-trainen
Written by Muscle Concepts

3 tips om thuis te fitnessen

Fitnessen is de meest beoefende sporten in Nederland. Het wordt je natuurlijk ook makkelijk gemaakt om te fitnessen. Je hoeft alleen maar naar de sportschool te gaan en daar je oefeningen uitvoeren. Maar wat moet je nou doen als de sportscholen dicht zijn? Dan kun je natuurlijk thuis aan de slag. Wij geven je graag een paar tips die je kunt gebruiken om sneller resultaat te boeken wanneer je thuis fitnesst.

Neem een buddy

Als je al een tijdje traint dan doe je dit misschien wel met een buddy in de sportschool. Je spreekt elke week een aantal keren af, en doet je oefeningen. Als je net begint dan kan het zijn dat je dit alleen doet of ook met een buddy. Nu de sportscholen dicht zijn heeft trainen met een buddy een aantal voordelen:

  • Een buddy motiveert
  • Helpt je met je oefeningen
  • Een buddy pushed je
  • Gezelligheid

Als je met een buddy traint dan motiveert je buddy jou. Je hebt wel eens dagen dat je eigenlijk niet wilt trainen. Je hebt al je smoesjes al klaar, het is te warm, het regent of de kat van je buurman is jarig. Je hebt alle smoesjes vast al eens voorbij horen komen. Een buddy helpt je van je smoesjes af en zorgt ervoor dat je gaat trainen. Daarnaast helpt je buddy je met de oefeningen zoals bijvoorbeeld bij het optrekken, of bij je stabiliteit als je de zijwaartse plank doet. Het is goed dat je buddy je helpt want zo is hij betrokken bij je oefening. Hierdoor kan hij er ook voor zorgen dat je de oefening net even wat vaker doet dan je eigenlijk wilde doen. Je kunt het beste uit elkaar halen door elkaar te pushen.

Een buddy brengt gezelligheid tijdens het sporten

Zorg voor materiaal

Nu je aangewezen bent op thuis fitness, kan het handig zijn om materialen aan te schaffen. Welke materialen je aanschaft, hangt ervan af wat je budget is en welke doelstelling je voor jezelf hebt gesteld. Als je niet al je spaargeld wilt uitgeven aan fitnessmaterialen dan kun je ook kleinere attributen kopen. Enkele voorbeelden van attributen die makkelijk aan te schaffen zijn, zijn onder andere fitnessmatten, push-pull up bar, een ab roller of fitness elastieken. Het aanschaffen van deze attributen heeft enkele voordelen:

  • Meer oefeningen mogelijk
  • Verschillende niveaus
  • Goedkoop

Als je verschillende attributen aanschaft, heb je meer mogelijkheden als het gaat om oefeningen. Als je bijvoorbeeld je borst wilt trainen dan kun je dit doen door jezelf op te drukken. Je kunt je handen op verschillende manieren neerzetten, en gebruik maken van verschillende hoogtes om je borst zo goed mogelijk te trainen. Dit kan lastig zijn, omdat je wel de juiste hoogtes moet kunnen vinden. Om het jezelf makkelijker te maken kun je ook een push up bar aanschaffen. Je kunt de push up bar op verschillende manieren neerzetten waardoor je al je borstspieren kunt trainen. Zo kun je ook de verschillende niveaus bepalen. Hoe verder je de push up bars uit elkaar zet, hoe moeilijker het opdrukken wordt. Daarnaast zijn de attributen een goede investering in jezelf. Het geld dat je bespaard op de sportschool kun je investeren in de juiste attributen voor jou!

Wees consequent

Als je thuis sport dan wil je dit zo goed mogelijk doen. Daarom is het verstandig om consequent te zijn in je trainingen. Een vast tijdstip voor je training inplannen is daarom verstandig. Kies een tijdstip waarvan je zeker weet dat je kunt. Dit kan vroeg in de ochtend zijn of juist laat in de avond. Kies een tijdstip die jij fijn vindt en dat ook bij je buddy past. Als je een tijdstip hebt gekozen dan is het belangrijk dat je consequent bent en je trainingen volgt. Doe je dit, dan zul je zien dat je progressie boekt en steeds dichter bij je doel komt!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"