dieet-tips
Written by Muscle Concepts

3 handige dieet tips om af te vallen

Steeds meer Nederlanders zijn bewuster bezig met een gezondere levensstijl, steeds meer mensen proberen om deze reden ook gewicht kwijt te raken aan de hand van een dieet. Wij vinden het hartstikke knap dat jij gaat proberen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen, en om je te helpen geven wij hieronder enkele belangrijke dieet tips die je kunnen helpen bij het krijgen van een gezondere levensstijl zodat jij straks niet in oude gewoontes terugvalt.

Drie handige dieet tips

Bij het diëten is het belangrijk om bewust bezig te zijn en je niet te beperken, maar juist breed te kijken. Met behulp van onderstaande dieet tips kun je werken aan afslanken en zul je zeker resultaat zien:
  • Ontwikkel een gezond voedingspatroon
  • Kies bewust je voeding
  • Beweging is belangrijk
Hieronder zullen we bovenstaande dieet tips toelichten.

Tip 1: Ontwikkel een gezond voedingspatroon

Een van de belangrijkste redenen waardoor men aankomt is ongezond eten. Veel mensen hebben geen idee wat het verschil tussen ongezond en gezond eten is, waardoor ze geen idee hebben welk verschil gezond eten op hun lichaam kan hebben. Hierdoor is een van onze dieet tips om als eerste kritisch te kijken naar je voedingspatroon, omdat hier in onze ogen het meeste winst te behalen is. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af hoe vaak je per dag een ongezond tussendoortje nuttigt (koek, snoep, chocola, etc.); wij zien vaak dat wanneer mensen hier kritisch naar kijken ze er van schrikken hoeveel ongezonde tussendoortjes ze naar binnen werken. Natuurlijk snappen wij dat je weleens last kunt krijgen van een hongergevoel, wij raden je dan aan om te kiezen voor een gezond tussendoortje zoals een stuk fruit, ongebrande noten of groenten (bijv. komkommer, radijsjes en wortels).

Tip 2: Kies bewust je voeding

Wanneer je bewuster met je voedingspatroon omgaat zul je snel merken wat de verschillen zijn tussen gezonde en ongezonde voeding. Als dieet tip geven wij je mee om genoeg aandacht te besteden aan je maaltijden, ga niet voor een snelle hap door iets te verwarmen in de magnetron, maar kies je maaltijden met zorgvuldigheid. Het is namelijk veel beter om te kiezen voor gezonde producten zoals groenten, vette vis en volkoren producten. Daarnaast betekent gezond eten ook genoeg variatie in je eetpatroon. Wanneer je gezonder eet, krijg je sneller alle benodigde bouwstoffen, vitamines en mineralen binnen. Een voorbeeld van gezond eten zijn vette vissen: deze zijn rijk aan gezonde omega 3 vetzuren, vitamine A, vitamine B, vitamine C en provitamine D. Dit zijn allemaal vitamines die belangrijk zijn voor het lichaam. Bijna ieder fruit- en groentesoort bevat unieke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het lichaam. Door veel planten, vette vis, peulvruchten en noten te eten zorg je ervoor dat je een breed scala aan verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Tip 3: Beweging is belangrijk

Naast een gezond eetpatroon is ook beweging erg belangrijk voor je lichaam tijdens een dieet. Om deze reden is een van onze dieet tips dat genoeg beweging erg belangrijk is. Voor veel mensen is genoeg beweging lastig, vanwege een druk leven of omdat ze simpelweg de motivatie er niet voor hebben. Wij raden je daarom aan om vaste momenten in te gaan plannen waarop je gaat bewegen, het is hierbij wel belangrijk dat je je ook echt houdt aan deze momenten. Maak van een gezonde voedingspatroon met genoeg beweging dagelijkse kost, zodat het een onderdeel wordt van je levensstijl. Ook zien wij wanneer je kiest voor een sport die je leuk vindt of door samen te sporten je het over het algemeen langer volhoudt dan wanneer je dit niet doet.

Hoe succesvol is diëten?

In onze ogen is diëten eigenlijk niet altijd succesvol op lange termijn. Om deze reden zijn onze dieet tips meer gericht op het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Vaak is namelijk gebleken dat afslanken makkelijker is voor mensen die een gezonde levensstijl hebben. Ook kunnen ze een gezond gewicht beter vasthouden dan mensen die hiervoor een dieet gebruiken. Gezond eten is dus belangrijk! Wij zien namelijk vaak een zogezegd jojo-effect ontstaan bij mensen die diëten. Daarom is onze belangrijkste dieet tip om kritisch te kijken naar je huidige levensstijl en hier op enkele aanpassingen aan te brengen door gezonder eten te gaan eten. Door ongezonde producten te vervangen voor gezondere producten en meer te bewegen kun je vaak al enorm veel progressie boeken zonder dat je hier drastische verandering hoeft door te voeren. Heb jij moeite met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl of heb jij het gevoel dat je niet alle rek uit je trainingsoefeningen haalt? We hebben bij Muscle Concepts gespecialiseerde mensen in dienst die je hierbij kunnen helpen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, wij voorzien je graag van advies en dieet tips!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"